Bez obzira na to što se sprema bez ulja, ovaj kolač sa višnjama ukusom može da parira i mrsnim kolačima.
Sastojci:
400 mililitara vode
10 kašika šećera
18 kašika brašna
Kesica praška za pecivo
100 gr pšeničnih klica
Četiri kašike džema po ukusu
300 grama smrznutih višanja (može i neko drugo voće)
Šećer u prahu (za posipanje)
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
U međuvremenu, u veću posudu sipajte vodu, pa dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo i pšenične klice, pa sve dobro izmešajte. Zatim dodajte džem i zaleđene višnje, pa varjačom izmešajte smesu.
Pleh obložite papirom za pečenje, pa nalijte smesu, ravnomerno je rasporedite i pecite oko 45 minuta.
Izvadite kolač iz rerne, ostavite malo da se ohladi, pa ga pospite šećerom u prahu i isecite.
Koja je vaša omiljena posna poslastica? Pišite nam u komentarima!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte