mondo.me

Američki turista pretučen u Herceg Novom

Autor:

Američki državljanin Jurij Sigalov brutalno je pretučen u petak veče u jednom prolazu u centru Herceg Novog, pišu Vijesti. Policija potvrdila da se napad dogodio, prijave protiv osumnjičenih.

9
A- A A+
policija, teambuilding Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  Ogorčen zbog napada, kako pišu "Vijesti", tvrdi da se u Crnoj Gori ne oseća sigurno i da se više nikada neće vratiti u tu zemlju.

Istraga tek treba da utvrdi da li je Sigalov napadnut zato što je koristio privatno stepenište, iako mu je gugl maps pokazivao da je reč o javnom prolazu.

“Moja devojka Sabrina Hajek i ja u petak smo stigli u Herceg Novi i vrlo brzo našli apartman koji smo prethodno rezervisali. Pošto smo se smestili, izašli smo nekoliko puta u grad. Uvek smo koristili isti put - stepenište, jer je na gugl mapsu pokazivalo da je to najkraći put do centra grada”, priča za "Vijesti" Sigalov.

Na povratku iz prodavnice, u petak oko 20 sati, nepoznati muškarac na stepeništu počeo je da viče na njih.

“Pričao je na crnogorskom i koliko sam ga shvatio, jer sam u Srbiji pohađao kurs jezika, tvrdio je da ne smem da koristim to stepenište, jer je privatno vlasništvo. Pokazao sam mu ključeve i pokušao da objasnim da sam smešten u apartmanu na dvadesetak metara od mesta gdje smo stajali i da je na gugl mapsu stepenište označeno kao slobodan, javni prolaz. On se tada još više iznervirao i počeo je da psuje, a onda je mlađi čovek, kasnije sam saznao da mu je to sin, ušao u kuću i vratio se sa palicom kojom me je udarao po glavi i telu. Pale su mi naočare, a taj stariji čovek me je pljunuo. ‘Ovo je Crna Gora, nije Amerika’, vikao je čovek. Nisam se branio, samo sam pokušavao da se zaštitim od udaraca”, kazao je "Vijestima" Sigalov.

Kako pišu "Vijesti", Sigalov je ispričao da je u Centru bezbednosti Herceg Novi, na fotografijama koje mu je pokazao inspektor, prepoznao napadače i tada su mu rekli da je reč “o ocu i sinu koji imaju kriminalni dosije”.

Nakon toga i medicinski je zbrinut.

Tvrdi da su ga u policiji tada obavestili da će u ponedeljak dati iskaz tužiocu u Osnovnom sudu u Herceg Novom. Kada se, međutim, Sigalov juče pojavio u sudu, rekli su mu da će biti saslušan u sredu.

"Vijestima” je nezvanično potvrđeno da je tužiteljka odsutna zbog smrtnog slučaja u porodici.

Sigalov je o svemu obavestio i američku ambasadu u Podgorici.

U obilasku ovog dela Evrope, želja im je bila da vide i Crnu Goru. Trebalo je da ostanu do 29. marta i da se ponovo vrate na leto, ali to posle svega što im se desilo, kako kaže Sigalov - sigurno neće.

Policija se oglasila o ovom slučaju i navela da su službenici Centra bezbednosti Herceg Novi  rasvetlili fizički napad na J.O.S. državljanina Sjedinjenih Američkih Država i tom prilikom identifikovali dva osumnjičena lica i protiv njih podneli krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično delo laka telesna povreda.

Kriminalističkim merama i radnjama službenici CB Herceg Novi su identifikovali lica osumnjičena za ovo krivično delo, T.P. (67) i T.P. (40) iz Herceg Novog, i tom prilikom protiv njih podneli nadležnom tužiocu, shodno njegovom izjašnjenju, krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo laka telesna povreda.

Sumnja se da su ova dva lica sa J.O.S. prvo imala verbalni konflikt te da su ga potom i fizički napala, a sve zbog toga što je na putu do apartmana u kojem je bio smeštenJ.O.S. prešao preko njihovog imanja, saopštila je policija.

Povezano

Sve vesti