mondo.rs

Raspored kanala će ostati isti

Autor:

Regulatorno telo za elektronske medije zatražilo je od operatora SBB da ne menja raspored kanala nakon pokretanja nove televizije. SBB: "Ostaje isto, N1 se pomera na kanal 0".

3
A- A A+
daljinski Foto: MONDO/Nataša Petrović

Nakon što je Savet Regulatornog tela za elektronske medije upozorilo SBB da je neophodno da odmah vrati pređašnje stanje u rasporedu kanala (logička numeracija), taj kablovski operator danas je saopštio da se raspored kanala neće menjati.

Od pokretanja novog kanala Nova S, RTS 1 je bio prebačen na poziciju tri (N1 - 1, Nova S - 2, RTS 1 - 3...).

SBB je danas saopštio da je na njegovim platformama EON i Total TV, Nova S na kanalu broj jedan, a N1 je sa tog prebačena na broj nula, dok su televizije sa nacionalnim frekvencijama ostale na istim pozicijama koje su imale i ranije.

"Korisnici platforme D3 jedini su kojima je za jedno mesto privremeno pomerena numeracija kanala, jer kompanija Junajted grupa još radi na tehničkom rešenju koje će podrazumevati identičnu numeraciju kanala za televizije sa nacionalnim frekvencijama, kao što je bilo i ranije", navedeno je u saopštenju SBB, uz ocenu da "nema razloga za pokretanjima raznih teorija zavera".

SBB je istakao da je cilj samo da omogući gledaocima lakši izbor kvalitetnog programa, tako što će ubuduće raspored kanala počinjati od broja nula

Povezano

Sve vesti