mondo.rs

"Trka dobrote" u okviru Beogradskog maratona

Autor:

Trka dobrote okupiće trkače i organizacije koje rade za opšte dobro i prikupljaju sredstva za rešavanje društvenih problema preko online platforme donacije.rs.

0
A- A A+
beogradski maraton, maraton 2017, Foto: MONDO ilustracija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić naglasio je da je maraton važan za Beograd zbog promocije sporta i zdravog života, ali je to i brend koji Beograd stavlja na mapu velikih gradova, metropola, koje imaju ovako značajne manifestacije.

"Treća stvar koja je vrlo značajna je promocija dobročinstva - Beograđani i srpski narod su uvek imali te navike, želje i tu potrebu", izjavio je Radojičić na konferenciji za novinare, predstavljajući ovu trku u sklopu 32. Beogradskog maratona, koji će biti održan 14. aprila.

Dao Srbiji 7 miliona evra, a nije je video 70 godina!

Laura Pavlović, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj, USAID, koji podržava Projekat za unapređenje okvira za davanje, naglasila je da je ovogodišnji maraton izuzetna prilika  i za trčanje i za donacije.

"Postoje dve stvari koje su moja velika strast - posao u USAID i trčanje. Drago mi je što sa divnim ljudima u Srbiji zajedno radimo na poboljšanju lokalnih zajednica i života u zemlji. Trčeći Trku dobrote, ljudi će moći da daju podršku ciljevima u koje veruju", naglasila je direktorka USAID Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj Laura Pavlović.

Povezano

Sve vesti