Sumnjiva smrt u Kolumbiji: Ubijen Srbin?!

Autor:

V.V.(30) pre nekoliko dana pronađen je mrtav u Medeljinu u Kolumbiji, saznaju "Novosti".

16
A- A A+
kolumbija policija Foto: youtube/screenshot/TRT World

On je identifikovan u jednoj od tamošnjih bolnica, na osnovu dokumenta Srbije na svoje ime.

Njegovog brat M.V. ubijen je 2013. godine u Budvi, a taj slučaj je objedinjen u procesu za likvidaciju Nikole Bojovića.

Kolumbijski mediji izvestili su o "sumnjivoj smrti Srbina turiste".

 Izvor "Večernjih novosti" iz srpske policije navodi da postoje sumnje da je usmrćen jakom dozom narkotika. Inspektori u Kolumbiji istražuju na koji je način tačno V.V. umro. Urađena je obdukcija i čekaju se rezultati.

V.V. je, inače, kao i njegov brat koji je ubijen pre nekoliko godina u Budvi dovođen je u vezu sa dilovanjem narkotika, ali i drugim krivičnim delima.

"Postojali su operativni podaci da je V.V. posle smrti brata, razgranao posao sa narkoticima, pa čak i da poseduje laboratoriju za uzgoj marihuane u Španiji. Onda su mu apetiti očigledno porasli. Otišao je u Kolumbiju kako bi, navodno, organizovao transport kokaina za Evropu. Taj kanal je funkcionisano nekoliko meseci", rekao je za list izvor iz policije.

Zasad se sumnja da je V.V. ubila konkurencija. Veruje se da je primenjen "recept smrti" kao i kod ubica Nenada Opačića. On je namamljen a zatim mu je poturena smrtonosna doza narkotika. Okolnosti Vidakovićeve smrti se još ispituju, piše list.

Inače, stariji brat M.V, ubijen je u sačekuši početkom jula 2013. Ubica i saučesnik su došli na motoru i otvorili vatru pred prepunim Starim gradom u Budvi. Ubijen je na licu mesta.

Za smrt su u Specijalnom sudu u Beogradu na višegodišnje kazne zatvora osuđeni Miloš Vojnović i Slaviša Novaković, pripadnici kriminalne grupe Miloša Delibašića. Za ovu likvidaciju sudilo se u istom postupku kao i za ubistvo Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. Presuda, za oba zločina, ukinuta je i u toku je ponovljeno suđenje. Nova presuda se očekuje za desetak dana.

Povezano

Sve vesti