Lako se prave, a ukus im je fenomenalan.
Sastojci:
170 grama putera, na sobnoj temperaturi
¾ šolje šećera
Dva žumanca
Pola kašičice ekstrakta vanile
Četvrtina kašičice soli
Dve šolje brašna
Šolja šećera u prahu
Dve kašike soka od limuna
Kašičica rendane kore limuna
Priprema:
Mikserom umutite puter i šećer, a zatim dodajte jaja, ekstrakt vanile i so. Postepeno dodajte brašno i mutite dok se sve sjedini.
Podelite testo na dva dela, uvijte u samolepljivu foliju i ostavite u frižideru oko pola sata.
Zagrejte rernu na 170 stepeni, a testo razvucite do debljine od oko jednog centimetra i vadite kalupom ili nekom manjom čašom. Možete i da ne razvlačite testo, već da rukama kidate po komad testa i oblikujete kolačiće rukama. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i pecite dok dobiju zlatnu nijansu, oko 15 do 20 minuta.
Ostavite na plehu da se ohlade, a u međuvremenu napravite glazuru.
U manju posudu pomešajte šećer u prahu, sok od limuna i rendanu koru limuna, da dobijete preliv – ukoliko vam se čini previše gust, dodajte još malo limunovog soka. Umočite gornju stranu svakog kolača u glazuru i ostavite da se stegne oko 15 minuta, pa poslužite.
Od ove smese dobićete nešto više od 40 kolačića, u zavisnosti od veličine u kojoj ih pravite.
Kako vi pravite kolače sa limunom?
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!