Tanjug

Još jedan optužen za incident u "Komitetu", ukupno 11

Autor:

Povodom incidenta u beogradskoj Beton hali u oktobru prošle godine, Prvo osnovno tužilaštvo optužilo je još jednu osobu, pa je sada ukupno 11 okrivljenih za nasilničko ponašanje početkom oktobra u klubu "Komitet".

2
A- A A+
sud, čekić, presuda, sudija, suđenje Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Novooptužen je Filip Gojković.

On je na današnjem suđenju rekao da nije kriv i da neće detaljno da iznosi odbranu, što nisu učinili ni ostali optuženi kojima je suđenje počelo u januaru.

Svi se terete za krivično delo nasilničko ponašanje jer su u noći između 6. i 7. oktobra u klubu "Komitet" pretukli radnike obezbeđenja i nekoliko gostiju lokala, kao i lomili inventar.

Demoliranje noćnog kluba - rat "Grobara"?

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Optuženi nisu detaljno iznosili odbrane jer su tvrdili da o događaju ne znaju ništa, jer nisu bili u Komitetu, pa i da nisu su ikoga prebili.

Pored Gojkovića, za nasilničko ponašanje optuženi su Miloš Hrkman, Predrag Ko?prdić, Marko Čičković, Stefan Bjelivuk, Aleksandar Vidović, Marko Milosavljević, Mladen Vučetić, Milan Jezdimirović, Boris Karapandžić i Inel Čantrić.

Mediji su preneli priče očevidaca incidenta u klubu, koji je otvoren samo dan ranije, da je u objekat je upalo 15-ak mu?karaca, koji su bili maskirani i nosili su palice i šipke.

Prethodno su prebili radnike obezbeđenja, a zatim su krenuli da lome inventar.

Tom prilikom lakše je povređeno i nekoliko gostiju.

Povezano

Sve vesti