U ove kolače ne idu ni jaja, ni mleko ni puter, a toliko su ukusni da ćete ih praviti i kad se post završi.
Sastojci:
Suvi
200 grama brašna
Tri kašike kakao praha
130 grama šećera
Kašičica sode-bikarbone
Pola kašičice soli
Tečni
Kašičica belog sirćeta
Kašičica ekstrakta vanile
Pet kašika ulja
Šolja vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u pleh za projice stavite papirne korpice.
U većoj činiji pomešajte sve suve sastojke (brašno, kakao, šećer, sodu-bikarbonu i so). Zatim napravite dva mala "udubljenja" i jedno veće, i sipajte sirće, ekstrakt vanile i ulje, a zatim sve prelijte vodom.
Mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Sipajte smesu u kalup za projice, otprilike do ¾, stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite između 15 i 20 minuta.
Bocnite mafine povremeno čačkalicom, gotovi su kad čačkalicu izvučete potpuno čistu. Zatim ih izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohlade, pospite kakaom ili šećerom u prahu i uživajte.
Imate li vi neki dobar recept za posne kolače?
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti