mondo.rs

"Penzionerima ukinuti pravo glasa" (FOTO, VIDEO)

Autor:

"Mene prvu ne interesuje kako ću da živim u 60. godini. Ako do tada nisam uspela da obezbedim neki kućerak, penziju da preživim..."

"Penzionerima ukinuti pravo glasa" (FOTO, VIDEO) Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Pevačica Marija Šerifović održaće solistički koncert u Hrvatskoj, nakon serije rasprodatih koncerata u Beogradu.

Šerifovićeva je gostovala u hrvatskoj emisiji "Dan De", gde je govorila o razlikama i sličnostima Srbije i Hrvatske, odnosu koji vlada među nama, ali i pevanju za pare, koje su mnogi pročitali kao "uplitanje u politiku".

Marija je s voditeljem "pretresla" aktuelnu političku situaciju, i odgovarala na pitanje o nastupu na mitingu Srpske radikalne stranke 2008. godine.

"Ja sam bila dete. Tele, realno, od 21. godinu, koje je u tom trenutku smatralo da je OK da negde pevam za novac i ja sam to uradila i tada naučila da smo ljudi koji su preosetljivi. Tada sam rekla. 'Hvala, doviđenja, ne petljam se više nikada sa politikom'".

Marija se osvrnula i na sličnosti i razlike između Hrvata i Srba, činjenice da i dalje ima previranja: "Ja se zaista osećam kao građanin sveta. Meni kuća, temelji, pasoši, ništa ne znače. Ja nemam problem da se osećam kao kod kuće u Sarajevu, Zagrebu, Americi, ako je to zaista tako. Mislim da mora još mnogo vremena da prođe i da generacije koje su bile deo tih jezivih godina odrade 'svoj posao' na ovom svetu... to 'dojenje' je problem. Tužno je to što se dogodilo, prestrašno da bi se govorilo o tome na površan način, pogotovo što nisam u tome učestvovala, mi smo sedeli u Beogradu. Mora da prođe još vremena, a moj stav je da svaki partizan, četnik, ustaša i balija i ko god, će biti dočekan u mom domu kao kod svoje kuće, ako je čovek".

Na pitanje ima li svima nama kao društvu spasa, Marija je rekla: "Nisam baš neki optimista. Mnogo smo bezveze, a možemo biti mnogo bolji", rekla je ona i dodala da postoje greške koje iznova ponavljamo.

"Penzionerima treba ukinuti pravo glasa. Sad će penzioneri da me... ali to je ono babske priče: 'Na mladima svet ostaje, valjda je bitno da nama bude fino, valjda je bitno da našoj deci bude bolje i da im se obezbedi bolje školovanje, zdravstvo, šta god! Evo, mene prvu ne zanima kako ću da živim u 60. Ako do tada nisam uspela da obezbedim neki kućerak, neku penziju da imam dovoljno da preživim, da platim račune, šta me briga za to?!A, opet, ja sam imala baku kojoj je Sloba bio treći sin!".

Srbija i Hrvatska u tablodima - harkor pičvajz

Marija se u intervjuu dotakla i "lakših tema", odnosno tabloida i srpskih "pičvajza" o kojima Hrvati, primetila je "rado čitaju".

"Vaša estrada je hardkor, više od naše", rekao je Mariji voditelj, zbog čega ga je prekinula i pitala zašto. "Vi imate svađe, prozivke..."

"To je zato što nemamo zakone koje imate vi", rekla je Marija, da bi na konstataciju voditelja da je "previše žute štampe i skandala i pičvajza u njima" rekla:

"Ne bih volela da kažemo da je Srbija pičvajz, a vi niste, vi ste samo malo uređeniji od nas, a i interesuju vas naši pičvajzi", rekla je Marija.

BONUS VIDEO: Marija Šerifović

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti