mondo.ba

Komentator meča BiH - Grčka: Najbolji prenos! Tužiću...

Autor:

Sportski komentator Sabahudin Topalbećirević bio tema rasprava na društvenim mrežama tokom dramatične utakmice u Zenici. Dan posle, priznao da mu je "prekipelo".

Komentator meča BiH - Grčka: Najbolji prenos! Tužiću... Foto: Tanjug/AP/Darko Bandic

"Zmajevi" su u utorak stadionu Bilino polje u Zenici "ispustili" Grke i rastužili svoje navijače.

Izabranici Roberta Prosinečkog su posle 15 minuta igre imali dva gola prednosti, koje su im u trenucima sjajne igre doneli Edin Višća i Miralem Pjanić.

Međutim, Grci su u drugom delu meča smanjili zaostatak, pa izjednačili, uz direktan crveni karton za Pjanića, isključenog zbog oštrog starta na sredini terena.

Dramatičan tok događaja emotivno je pratio komentator TV NovaBiH Sabahudin Topalbećirević, čiji su ton i način komentarisanja pratili navijačku euforiju na početku, a zatim i strepnju, na kraju utakmice...

Zbog toga, navijači su u njemu pronašli "krivca" za remi koji ih boli kao poraz, a on je razočaran takvim okolnostima i, kako kaže, "pokrenutom hajkom".

"Ne znam šta je ovo. Verovatno nečija ljubomora. Nikada nisam ni protiv koga napisao nijednu ružnu reč. Kakve veze ja imam s utakmicom. Ovo mi neko namerno radi. Valjda ja, posle dve hiljade iskomentiranih utakmica, znam šta treba da kažem. Mislim da je prenos bio najbolji u poslednjih nekoliko godina. Profesionalac sam već 27 godina i svaku pohvalu i kritiku shvatam kao deo posla i tome smo izloženi svi. A evo i da se našalimo, bila bi mi čast da sam mogao da utičem na rezultat, ali ja sam samo komentator", rekao je Topalbećirević za Avaz.ba.

Simposar, Sabahudin Topalbećirević Baho Foto: MONDO/Samir Cacan

On je najavio i privatnu tužbu za one koji su neargumentirano napadali njega i njegovu porodicu.

"Ima jedna stranica koja je, uz sve to, postavila i moju fotografiju i tužiću ih. Oni su huškali ljude. Vreme je da svi preuzmu odgovornost za ono što objave na društvenim mrežama. Jer bez razloga vređati, pretiti… ", dodao je on.

Prosinečki: Prokockali smo pobedu

Povezano

Sve vesti