mondo.rs,SRNA

Finska: Deset sati silovali drogirano dete

Autor:

Finska policija raskrinkala je lanac zlostavljača dece u kojem su osumnjičeni snimali seksualno zlostavljanje dečaka uzrasta od šest do petnaest godina u Finskoj.

31
A- A A+
finska, finska zastava Foto: Guliver/Getty Images/joonas

Osumnjičeni su zatim slali i razmjenjivali materijal na internetu, saopšteno je iz finskog Državnog istražnog biroa.

Glavni istražilac Sana Springare izjavila je da je istraga proširena na 17 zapadnih zemalja, od kojih su većina evropske države.

Istražioci su saopštili da su petorica muškaraca uhapšena pod sumnjom da su zlostavljali i silovali dečake uzrasta od šest do petnaest godina, kojima su ponekad davali sedative, u periodu od 2004. do 2018. godine.

Osoblje bolnice grupno silovalo pacijentkinju

"Najblaži oblik zlostavljanja u Finskoj bilo je pokazivanje pornografskog sadržaja detetu, dok je najteži bilo desetočasovno silovanje drogiranog deteta", rekla je Springareova.

Iz policije je saopšteno da se smatra da je glavni osumnjičeni predvodio ostale u snimanju sadržaja koji su distribuirali na međunarodnom nivou, a ponekad i uživo na internetu, kako bi u zamenu dobili sličan materijal iz drugih zemalja.

Istražni tim navodi da se među ilegalnim materijalom iz inostranstva nalazi i snimak ubistva jednog deteta tokom zlostavljanja.

Zlostavljanje dece preko interneta: U Srbiji 101 slučaj

Springareova nije želela da iznese detalje o osumnjičenima niti o mestima gde su počinjeni zločini, kako bi zaštitila privatnost žrtava.

Policija će slučaj predati tužiocu, koji će odlučiti da li će podići optužnicu protiv osumnjičenih.

Povezano

Sve vesti