mondo.rs

Voždovac kažnjen zbog rasizma, "večiti" plaćaju 800.000

Autor:

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije imala je "pune ruke" posla

Voždovac kažnjen zbog rasizma, "večiti" plaćaju 800.000 Foto: MONDO/Nikola Janković

Disciplinska komisija FSS odredila je kazne za nekoliko klubova zbog propusta koje su načinili u prethodnom periodu.

Ekipa Voždovac je kažnjena za rasizam, Crvena zvezda i Partizan moraće da uplate po 400.000 dinara, dok je novčana sankcija izrečena i Dinamu iz Vranja, prenosi "Sportski žurnal".

Voždovac je kažnjen novčano sa 150.000 dinara, jer su navijači tog kluba vređali igrače Partizana na rasnoj osnovi, što je prijavio delegat utakmice. To nije prvi put daVoždovac plaća takvu kaznu, pa ukoliko njegovi navijači naprave isti incident, superligaš iz Beograda sledeću utakmicu igraće pred praznim tribinama.

Crvena zvezda kažnjena je sa 400.000 dinara zbog nesportskog ponašanja navijača i upotrebe pirotehnike na večitom derbiju protiv Partizana, ali i mečevima sa ekipom Mladosti i Zemuna.

Isti iznos, 400.000 dinara, moraće da plati i Partizan i to zbog toga što su navijači tog kluba vređali trenera Radničlkog iz Niša Nenada Laltovića, ali i zbog korišćenja pirotehnike na duelima protiv Zvezde i Voždovca.

U kasu FSS novac će morati da uplati i Dinamo iz Vranja, jer na dve utakmice Superlige nisu imali šefa stručnog štaba. Određena im je kazna od 60.000 dinara.

Kao pomoćnici su u zapisniku stajali Saša Ćurčić i Radmilo Jovanović, ali nisu imali glavnog trenera.

Povezano

Sve vesti