mondo.rs

Najbolje destinacije na svakom kontinentu (FOTO)

Autor:

Stručnjaci za putovanja izabrali najbolje destinacije na svakom kontinentu!

2
A- A A+

Sajt travellemming.com je na osnovu mišljenja stručnjaka za putovanja, blogera i vlogera, ali i 8.000 putnika, sastavio listu najboljih destinacija na svakom kontinentu.

Evo najboljih destinacija, a neke će vas verovatno iznanditi.

Srbija najbolja destinacija u Evropi

Od srednjovekovnih gradova u kojima se može oživeti vekovima stara istorija, do modernih gradova u kojima ćete videti najnovije trendove u kulturi i modi, Srbija je možda jedna od najpotcenjenijih destinacija na planeti, piše ovaj sajt.

Oni putnicima savetuju da posete Kalemegdan, Zlatibor, da obrate pažnju na uličnu umetnost u Beogradu, ili da se zabave u nekim od noćnih klubova.

Pet najboljih porodičnih destinacija u Grčkoj (FOTO)

Kao najbolje vreme za posetu našoj zemlji navodi se period između maja i septembra, a kao "top atrakcije" navode se Novi Sad i Beograd.

Valjadolid, Meksiko Foto: Guliver/Getty Images/LUNAMARINA Valjadolid, Meksiko

Valjadolid (Meksiko) najbolji u Severnoj Americi

Na sajtu travellemming.com Valjadolid se opisuje kao šarmantan kolonijalni grad smešten u epicentru veoma popularnog meksičkog poluostrva Jukatan. Takođe, dodaje se da je Valjadolid dugo bio u senci popularnijih destinacija, poput Tuluma i Kankuna, ali da su ljudi napokon shvatili šta propuštaju.

Centar Valjadolida krase raznobojni španski zidovi, brojne prodavnice, ali i tezge uličnih prodavaca hrane.

Top 20 gradova na svetu

Turistima se savetuje da posete zidine drevnih Maja ujutro, popodne zarone u pećinama, a uveče plešu sa lokalcima.

Najbolje vreme za posete je između novembra i marta.

vetrenjača, australija, priroda Foto: Guliver/Getty Images/JamesM_Lee

Orindž (Australija) najbolji u Australiji i Okeaniji

Ovo je i odlična gastronomska destinacija jer zahvaljujući bogatom tlu izumrlog vulkana, Orindž ima sjajnu hranu i vina. Udaljen je samo nekoliko sati od Sidneja, ali je ipak izvan "turističke mape".

U ovom mestu možete da šetate pored farmi vetrenjača, obilazite istorijske građevina ili uživate u sportovima na vodi. Kažu da je život ovde toliko miran i opuštajuć da će vam ubrzo biti jasno zašto su čitaoci izabrali ovo mesto kao najbolje u Australiji.

Najjeftiniji evropski gradovi u 2019. (FOTO)

Posete se preporučuju između marta i aprila, ali i u oktobru, kada se održava Festival vina.

Malavi, Afrika Foto: Guliver/Getty Images/mbrand85 Malavi, Afrika

Malavi najbolja destinacija u Africi

Kažu da je Malavi najbolje čuvana tajna ovog kontineta, posebno kada je reč o neverovatnom safari iskustvu bez gužve. Rezervat divljine Majete je jedno od retkih mesta gde možete videti "veliku petorku" životinja, a i jezero Malavi je neverovatno, sa kristalno čistom vodom.

Najbolje je posetiti ga između maja i oktobra.

Lima, Peru Foto: Guliver/Getty Images/Christian Vinces Lima, Peru

Lima najbolja u Južnoj Americi

Lima od nedavno ima reputaciju gastronomske prestonice Južne Amerike. Hrana je toliko raznovrsna, što u restoranima, što na uličnim tezgama, da tamo uživaju i oni najizbirljiviji. Ipak, nije poenta samo u hrani. Lima je sjajno mesto za surfere, a španske kolonijalne ulice će vas jednostavno "vući" da šetate.

Najlepše plaže za ovu godinu (FOTO, VIDEO)

Dodatni plus je što je i klima takva da je svaki dan uživanje za istraživanje ovog potcenjenog grada, a najbolje vreme za posete je između novembra i maja.

Šri Lanka, Azija Foto: Guliver/Getty Images/Solovyova Šri Lanka, Azija

Šri Lanka najbolja u Aziji

Šri Lanka je definitivno jedna od destinacija koje ove godine privlače mnogo pažnje, sudeći da je i Lonely Planet proglasio najboljom destinacijom za putovanja u 2019.

Nije ni čudo – reč je o tropskom ostrvu bogatom kulturom, istorijom, divljim životom i neverovatnim plažama.

Dakle, turisti mogu da uživaju u posmatraju divljine ili da istražuju mesta koja su pod zaštitom Unesco-a. Najbolje vreme za posetu zapadne obale je od decembra do marta, a od maja do septembra za posetu istočne obale.

Povezano

Sve vesti