mondo.rs

Menadžeri se OPARILI od Zvezde i Partizana

Autor:

Fudbalski savez Srbije objavio detaljan spisak menadžera ili "posrednika", koji su za samo godinu dana od kupoprodaje igrača Crvene zvezde i Partizana zaradili 5,5 miliona evra!

18
A- A A+
fudbal kopačke novac nameštanje pokrivalica ilustracija klađenje kladionica mreža gol pare novac Foto: MN Press

Fudbalski savez Srbije uveo je, nadamo se, stalnu praksu da obaveštava javnost o tome koliko su menadžeri zaradili od kupoprodaje igrača na srpskom tržištu.

Na sajtu FSS objavljen je spisak menadžera, odnosno posrednika u tim kupoprodajnim ugovorima, a samo od poslova oko Crvene zvezde i Partizana, zaradili su oko 5,5 miliona evra.

Spisak je priredila Komisija za rad FSS na osnovu ugovorenih naknada klubova sa menadžerima, a prijave o poslovima su stigle od Zvezde, Partizana, Čukaričkog i Napretka.

Najviše su prihodovali od transfera fudbalera Crvene zvezde - ukupno 4.789.999.59 evra.

Partizan je poslovao u mnogo manjem obimu od Zvezde u ovom smislu, pa je zato prihod posrednika mnogo manji - ukupno 849.360 evra. Madam FSS dodaje da crno-beli u većini slučajeva nisu islatili provizije.

Zanimljivo je da je bivši golman Partizana i godinama već menadžer Nikola Damjanac radio sa "večitim rivalima". On je bio posrednik u transferu Miloša Degeneka prilikom dolaska u Zvezdu i za to je zaradio nešto više od 100.000 evra (8% od celog transfera).

Damjanac je posredovao i u prodaji Marka Jevtovića iz Partizana u turski Konjaspor. Za taj posao je dobio 40.000 evra (8% od vrednosti transfera).

Ceo spisak i zarade možete da pogledate OVDE

Povezano

Sve vesti