mondo.rs

Fudbaler Dinama osumnjičen za silovanje

Autor:

Zagrebačka policija privela 23-godišnjeg fudbalera Dinama Ijaija Atiemvena koga sumnjiče za silovanje.

1
A- A A+
Dinamo Zagreb Foto: Guliver/Getty images/Dean Mouhtaropoulos

Problemi za fudbalera zagrebačkog Dinama.

Nigerijac Ijaji Atiemven završio je u istražnom zatvoru nakon što je njegova bivša devojka Iva Bošnjak protiv njega podnijela privatnu tužbu, javili su hrvatski mediji.

Ali, nije samo zato priveden, već i zbog prijave druge devojke iz Velike Gorice koja ga je optužila da je pokušao da je siluje u noći između 9. i 10. februara ove godine nakon što su zajedno izašli u provod.

"Prvo me uhvatio za ruke, pokušao da me skine. Ja sam se odupirala. Zatim je počeo da me davi, a drugom rukom mi je skidao odeću. Molila sam ga da prestane, on se nije obazirao. Potom me je šamarao, a ja sam vrištala", počeo gušiti, a s drugom rukom me je opet počeo skidati. Ja sam ga molila da prestane, on nije prestao. Počeo me šamarati, ja sam počela vrištati", ispričala je 24-godišnja devojka sa područja Velike Gorice za RTL.

Reagovao je i klub Nigerijca - zagrebački Dinamo, koji je potvrdio da je fudbaler otišao na informativni razgovor u policiju, a potom je zadržan.

Ipak, pravosudni organi su procenili da nema potrebe da ostaje u pritvoru, pa su ga pustili na slobodu.

Dinamo je poručio da ima "nultu toleranciju prema svakom obliku nasilja", ali očekuje i da se poštuje pretpostavka nevisnosti u ovom postupku.

Povezano

Sve vesti