mondo.rs

FIFPro: Fudbaleri, izbegavajte Srbiju!

Autor:

Svetsko udruženje profesionalnih fudbalera (FIFPro) podnelo je prijavu protiv Fudbalskog saveza Srbije, tvrdeći da je tretman igrača u Srbiji veoma loš. Preporuka igračima da ne dolaze u Srbiju.

40
A- A A+
lota, fudbal pokrivalica Foto: MN Press

Ova organizacija podnela je prijavu Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog "kršenja principa savesnog vođenja saveza i narušavanje integriteta organa saveza".

Na sajtu FIFPro precizirano je da je prijava podneta zbog slučaja 25-godišnjeg fudbalera subotičkog Spartaka Vladimira Simunovića.

On je svojevremeno tužio svoj bivši klub niški Radnički zbog neisplaćenog dela zarada, ali su u međuvremenu prekršena pravila o nezavisnoj arbitraži prilikom raskida ugovora sa niškim superligašem.

Naime, postavljene su nove sudije koje su odbacile njegovu tužbu, iako je prema ugovoru klub bio obavezan da mu isplati dugovanja.

FIFPro ističe da je u Srbiji veliki broj slučajeva nefer tretmana igrača, a pominje se da čak 50 odsto fudbalera svoje klubove odvodi na arbitražu od 2017. godine.

Otud i preporuka ove organizacije fudbalerima da ne dolaze u Srbiju, zbog veoma lošeg tretmana.

Inače, od osnivanja FIFPro 1965. godine, ovo je PRVA PRIJAVA protiv bilo kog saveza iz celog sveta!

Povezano

Sve vesti