mondo.rs

Veliki Delija stiže u Sakramento?

Autor:

Vlade Divac, nekadašnji as i predsednik Partizana, želi da u redove Kingsa dovede Nikolu Vučevića, najboljeg igrača Orlanda i vatrenog zvezdaša.

Veliki Delija stiže u Sakramento? Foto: MN Press

Nikola Vučević u svojoj osmoj NBA sezoni igra fenomenalnu košarku i beleži najbolje brojke u karijeri - 20,8 poena, 12,1 skokova, 3,9 asistencija, 1,2 blokada i 1,0 ukradenih lopti po utakmici.

Centar Orlanda, koji je svojim partijama zavredio i prvi nastup na Ol star meču, svakako je dodatno motivisan činjenicom da mu ističe ugovor i da će predstojećeg leta biti neograničeno slobodan agent, što znači potpuno slobodan u izboru nove sredine.

O interesovanju Sakramento Kingsa za njegove usluge lokalni mediji su već pisali, a da tamo gde ima dima, ima i vatre, potvrdio je Sem Ejmik, reporter cenjenog magazina "The Athletic", odgovarajući na pitanja čitalaca.

"Znam da je on njihova meta i znam da će, ako misle da ga angažuju, najverovatnije morati da mu ponude maksimalan ugovor. Smatrajte da imate potvrdu te informacije", napisao je Ejmik.

Vučević bi u ekipi Sakramenta zamenio Vilija Koli-Stajna, kome takođe ističe ugovor, a za četiri sezone u glavnom gradu Kalifornije nije uverio da može da bude dugoročni oslonac Kingsa.

S obzirom na to da je crnogorski centar osvedočeni navijač Crvene zvezde, on bi posle Nemanje Bjelice bio drugi igrač direktno ili tesno povezan sa "večitim" rivalom, koga je kao generalni menadžer Sakramenta doveo Vlade Divac, nekadašnji predsednik Partizana i igračka legenda crno-belih.

Naravno, tu je već drugu sezonu i Bogdan Bogdanović, kao verovatno najbolji igrač Partizana u ovoj deceniji.

Povezano

Sve vesti