"Hrvati su krivi za srpske cajke, ne Srbi!" (VIDEO)

Autor:

Frka zbog koncerta Maje Berović u Splitu

"Hrvati su krivi za srpske cajke, ne Srbi!" (VIDEO) Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Pevačica Maja Berović održaće sutra koncert u Splitu, što je, opet, podelilo ondašnju javnost.

Dok jedni kupuju karte, drugi jadikuju nad činjenicom da su "srpske cajke zavladale Hrvatskom".

Majin koncert u Splitu mesecima izaziva osuđujuće komentare na društvenim mrežama, a sada je jedan hrvatski muzičar u postu na Facebooku objasnio "sami smo krivi".

Hrvati u šoku: Naši mladi vole narodnjake!

"Čestitam srpskoj folk industriji na uspešnom zauzimanju Hrvatske. Saučešće predstavnicima hrvatske muzike što su ovaj rat izgubili", napisao je Matko Jelavić, "ljut što on u Splitu ne može da održi koncert, jer nema novca za to", piše Index.hr.

Pevač je za uspeh "našeg turbofolka" okrivio Hrvate.

"Kako su srpske cajke zavladale Hrvatskom? Ko je kriv? Odgovor - Hrvati! Ne Srbi, nikako. Hrvati su ti koji su razbili i uništili svoju zabavnu muziku. Ne Srbi! A zabavnu muziku nekada je slušalo preko 80 odsto našeg naroda. Hrvati su ti koji su bacili blato na hrvatske pevačice i pesme. Ne Srbi, nego Hrvati! Hrvati su ti koji su pljunuli na vlastitu tradiciju, Hrvati su ti koji su uništili nekada najveći Splitski festival, ne Srbi! Hrvati dele našu muziku na podobnu i nepodobnu, ne Srbi", napisao je on na Facebooku.

Mediji zgroženi srpskim narodnjacima

Index.hr piše da srpski turbofolk pevači redovno pune splitsku Arenu, i da se "Dalmatinci i dalje čude kako je to moguće". "Najpre ju je napunio Boban Rajović, potom je neko zaključio da se tu može održati turbofolk festival Ringišpil".

Pogledajte prilog s Majom Berović:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti