mondo.rs

Stefanović: Istina o slučaju Šabić

Autor:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da sa sigurnošću može da saopšti da bivšeg poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića u Beogradu juče niko nije napao.

87
A- A A+
Nebojša Stefanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović Nebojša Stefanović"Iako ovaj događaj nije prijavljen, niti je gospodin Šabić pozvao policiju, želeo policijsku pomoć niti asistenciju u bilo kom trenutku, policija je izašla na lice mesta. Policija je utvrdila tačnu lokaciju gde je gospodin Šabić pao, prikupila snimke okolnih kamera i nepobitno utvrdila da nijedno lice koje je prolazilo ulicom ni u jednom trenutku nije napalo gospodina Šabića", navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Povodom navodnog napada o kom je Šabić javnost izvestio na Twitteru, a koji je izazvao burne reakcije, Stefanović još kaže:

"U interesu javnosti, želim da istaknem da je policija obavila čitavu kriminalističku obradu lica mesta i forenzički prikupila dokaze. U ovom trenutku se završava i prikupljanje snimaka dodatnih kamera iz okolnih ulica, kako bi se i nepobitno potvrdilo da čak nije ni bilo drugih lica u njegovoj neposrednoj blizini u trenutku kada je gospodin Šabić pao".

Stefanović istovremeno osuđuje "monstrouozne pokušaje da se ovaj incident zloupotrebi kako bi se vodila kampanja protiv države i kako bi se na jedan užasan način predstavilo da je navodno država kriva, da je neko želeo da napadne Rodoljuba Šabića i da se radi o ugrožavanju njegove bezbednosti".

"Osuđujem sve one koji su taj događaj zloupotrebili na najgrublji politički način, pokušavajući da steknu jeftine političke poene i time uznemire javnost Republike Srbije.

Policija radi svoj posao i građani Srbije treba da budu spokojni. U pitanju je događaj, koji ni na koji način nije bio u domenu rada niti Ministarstva niti tužilaštva, niti se radilo o ugrožavanju sigurnosti gospodina Šabića u bilo kom trenutku“, zaključuje Stefanović.

Podsećamo, Šabić je kasno sinoć objavio fotografiju krvavog lica i napisao: "Šta su napravili od mog grada". On je potom objavio i da veruje da napad nije politički motivisan, uz komentar: "Bezumlja u ovoj zemlji imamo i previše. Zato moram da kažem, siguran sam da ovo nije posledica nikakvog politički inspirisanog napada".

Posle brojnih pitanja na Twitteru o čemu se radi, Šabić je rano jutros odgovorio da ga je neko sapleo s leđa u Sremskoj ulici.

Povezano

Sve vesti