• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Igrala si glavnu ulogu, dosta ti je" (FOTO, VIDEO)

Izvor Tanjug

Glumica Lena Bogdanović o razlikama između glumaca i glumica u Srbiji

 Lena Bogdanović predstava Vrteška Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Glumicu Lenu Bogdanović uskoro ćemo gledati u drami Artura Šniclera "Vrteška" u režiji Darijana Mihajlovića , koja je početkom 20. veka u Beču smatrana skandaloznom zbog otvorenog tretiranja seksualne tematike.

Predstavu će premijerno izvesti ansambl Pozorišta "Boško Buha" 1. aprila u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić".

Lena Bogdanović je govorila o predstavi, ulozi koju igra, ali i razlikama među glumcima i glumicama u Srbiji:

"Imamo izvesnu dozu straha od premijere jer smo predstavom "Florentinski šešir", takođe u Režiji Darijana Mihajlovića podogli standard izvođenja pozorišnih komada u "Buhi" podigli na izuzetno visok nivo" kaže Bogdanović.

Prema njenim rečima ceo ansabl ima izuzetnu odgovornost prema tekstu jer je reč o klasičnom delu napisanom 1912. godine.

"Šnicler je zabranio da se igra taj komad za njegovog života jer su izbile demonstracije nakon premijere. Naravno kasnije je je taj tekst doživeo niz adaptacija i insenacija. Postavljan je u celom svetu. Postoje i dve poznate filmske verrzije...Beograd dugo nije imao 'Vrtešku'. Poslednje koja je igrana bila je veliki hit u režiji Dejana Mijača u Pozorištu na Terazijama, osamdesetih godina prošlog veka" kazala je Bogdanović i naglasila da je produkciono 'Vrteška' izuzetno teška predstava.

Lena igra ženu koja pokušava da organizuje život u kojem bi joj bilo sve potaman.

"Njene ambicije propadaju u lošoj komunikaciji sa mužem i ljubavnikom. Taj zaplet ne funkcioniše. Iskustva iz priprema ove predstave su izuzetna jer sam prvi put radila sa Goranom Ssušljikom i Milanom Kolakom i verujem da smo napravili izuzetnu predstavu jer postoji izuzetna sinergija u ansamblu" kazala je Bogdanović.

"Glumci idu iz uloge u ulogu, glumice idu u 'fioku'"

Da bi uspela da se izbori za status obrazovane, glumice koja lepo izgleda i ima priliku da se umetnički izražava Bodanović je prema sopstveno svedočenju morala nekoliko puta da se da poništi sveprisutnu predstavu o njoj u javnosti.

"U pozorištu sam najranije u svojoj karijeri uspela da izborim sa predrasudama sredine o mojim glumačkim moćima ulogama u komadima 'Florentinski šešir' i 'Ljubav u Savamali' kazala je Bogdanović i kazala da u Srbiji glumice često stavljaju u "fioke".

"Reditelji i producenti često glumicama govore 'Dobro, igrala si glavnu ulogu, sad malo pauza'. To se glumcima nikako i nikada ne događa...Oni idu iz projekta u projekat bez problema. Pojavnost kolega se skoro nikada ne dovodi u pitanje. Retko ima se kao glumicama zagleda da li su mršavi ili debeli... da li deluju urbano ili ruralno... Glumice se školuju da igraju Medeju, Juliju, Antigonu, a onda ih na osnovu dnevne pojavnosti neko procenjuje šta mogu da igraju" kazala je Bogdanović.

Pogledajte MONDO prilog s glumicom:

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sofija

Mislim da ona nema taj problem,da je neće jer je imala glavnu ulogu.Ja se ne sećam ni jedne.Čudno da uopšte govori o toj temi a do sada ima mlaku i neprepoznatljivu karijeru.

milan

budimo iskreni, ne zna da glumi i nikada nije imala glavnu ulogu! Zašto?! Pa i reditelji, osim ako nije muž Darjan Mihajlović, znaju da ne ume da glumi i da ništa ne očekuju. da nema instagrama gde se po ceo dan selfira ne bismo znali koje.

Canavaro

Bas je dobra...full

SERIJE