MONDO/Tanjug

Iz Niša 12 novih redovnih aviolinija

Autor:

Od 1. jula uvodi se 12 novih redovnih aviolinija iz Niša!

Iz Niša 12 novih redovnih aviolinija Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Sa niškog aerodrom od 1. jula biće uvedeno ukupno 12 novih redovnih aviolinija ka gradovima u Nemačkoj, Italiji, Austriji, Sloveniji, Švedskoj, Mađarskoj i Crnoj Gori, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Kako je naveo, Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici donela odluka o proglašenju linija u javnom interesu u vazdušnom saobraćaju, među kojima su i linije sa niškog aerodroma. 

Odlukom Vlade, kaže, proglašava se javnim interesom obavljanje redovnog avioprevoza na linijama prema Nirnbergu, Frankfurtu, Karsrueu, Hanoveru, Fridrihshafenu, Salcburgu, Budimpešti, Geteborgu, Bolonji, Rimu, Ljubljani i Tivtu. 

Na vanrednoj konferenciji za novinare, Bulatović je naveo da je to vest koja će obradovati sve građane Niša i sve građane jugoistoka Srbije. 

Objasnio je da će sve linije, osim linije Niš - Tivat saobraćati dva puta nedeljno tokom čitave godine i to sve do 2023, dok će se saobraćaj na liniji Niš - Tivat odvijati tri puta nedeljno u periodu maj - oktobar. 

Bulatović kaže da je Grad Niš zaključkom Vlade imao obavezu da, kao i svi drugi koji su ispunjavali uslove, sačini svoj predlog linija. 

Kako je rekao, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj je uradila studiju opravdanosti linija koje nemaju komercijalni karakter, ali su značajne sa stanovišta razvoja Grada Niša i jugoistoka zemlje, privredne saradnje tog regiona i regiona u inostranstvu, turizma, ali i za građane Srbije koji žive u dijaspori. 

Kancelarija je studiju uputila Vladi i resornom ministarstvu uz predlog linija koje zadovoljavaju sve elemente iz zaključka Vlade, kazao je Bulatović, te dodao da privredna saradnja treba da podstakne ovaj region na još veći razvoj, stvori mogućnost za dolazak sve većeg broja investitora i još više projekata, omogući nova tržišta za domaće privredne subjekte. 

Povezano

Sve vesti