MONDO/Beta

Ponos srpske vojske - Nora! (FOTO)

Autor:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Vojska Srbije od danas bogatija za bateriju samohodne haubice Nora B-52, kalibra 155 milimetara.

11
A- A A+

Vulin kaže da su pripadnici oružanih snaga obučeni i u potpunosti spremni da koriste taj savremeni složeni borbeni sistem.

Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović prisustvovali su danas obuci, rukovanju, korišćenju i osnovnom održavanju Nore B-52 na poligonu "Pasuljanske livade" kod Ćuprije.

Prema rečima ministra, Vojska Srbije će nastaviti da se oprema i jača zbog čega će biti obezbeđeno još Nora za upotrebu u oružanim snagama.

"Naša slavna artiljerija će moći da se ponosi i novim složenim borbenim sistemom", rekao je Vulin.

General Mojsilović izrazio je zadovoljstvo što je bio u prilici da pisustvuje završnoj obuci u upotrebi i rukovanju novim savremenim sredstvom.


"Na taj način se ostvaruje kvalitet realizacije, ne samo podizanja nivoa operativnih sposobnosti jedinice, već i celokupne Mešovite artiljerijsko-raketne brigade. Ovo je samo jedan od segmenata nakon uvođenja Nore B-52 u naoružanje i opremu Vojske Srbije i jedan ili prvi stepenik kada govorimo o njenoj upotrebi", rekao je Mojsilović.

On je istakao da je danas bio u prilici da stekne uvid da je vatrena osposobljenost jedinice u primeni i rukovanju novim sredstvima na vrhunskom nivou, dodajući da zahtevi za daljim opremanjem moraju da prate kontinuitet i zahteve Vojske Srbije.

Samohodna top-haubica 155 mm Nora B-52 samohodno je oruđe namenjeno za opštu vatrenu podršku na velikim daljinama.

Povezano

Sve vesti