Srpska zastava na sahrani Kita Flinta (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sahranjen je frontmen benda Prodigy uz poslednju oproštajnu žurku koju su organizovali njegovi prijatelji i porodica, a srpska zastava se vijorila na putu u Eseksu.

11
A- A A+

Frontmen benda Prodigy, Kit Flint, oduzeo je sebi život 4. marta, a bend i porodica danas su mu održali komemoraciji i sahranili ga.

"Molimo fanove da poslednji put podignu atmosferu do usijanja za Kita. U planu je komemorativna služba u crkvi, koja će biti samo za članove porodice, ali ćemo ispred postaviti zvučnike. Molimo vas da Kitu ukažete poštovanje tako što ćete stati uz put kojim će prolaziti mrtvačka kola," saopštio je bend pre nekoliko dana kada je poslao "pozivnicu" fanovima za poslednji ispraćaj Kitu.

Procesija je krenula sa raskrsnice u Brejntriju u Eseksu u 15 časova, a onda išla putem dugim skoro tri kilometra do lokalne crkve.

Mnogobrojni fanovi iz svih krajeva sveta su doputovali kako bi se oprostili od voljenog muzičara i donosili poruke i cveće koje su ostavljali oko crkve i kraj puta.

Izvor: YouTube/Martin Barltrop

MONDO intervju s Kitom Flintom

"Nikada nisam imala tako jaku konekciju sa nekim bendom kao sa Prodigy i zaista je u pitanju nešto unikatno i nešto što je deo mog života. Imam tri Prodigy tetovaže i volim Kita Flinta još od detinjstva. Oduvek sam želela da dođem ovde i uvek misliš da ima vremena, ali evo me sada na njegovoj sahrani, tužno je", rekla je jedna od obožavateljki za britanski "Metro".

Među brojnim predmetima donetim u Kitovu čast, vijorila se i srpska zastava.

Prodigy je postao svetski popularan devedesetih godina prošlog veka i od andergraund rejv sastava za kratko vreme postao jedan od najvećih britanskih bendova.

Nekoliko puta su gostovali u Srbiji i bezbroj puta govorili o svom "prvom velikom nastupu" upravo u našoj zemlji. Pre nekoliko godina, tokom poplava na Balkanu, Prodigy je na svom Twitteru pružio podršku Srbiji.

Kit Flint je bio jedan od najupečatljivijih izvođača - tetovaže, pirsinzi i "ludačke" frizure su bile njegov zaštitni znak, baš kao i energetični nastupi na kojima je neumorno zabavljao fanove. Rođen je u Redbridžu, Istočnom Londonu, gde je kao klinac upoznao Lijama Hauleta s kojim će oformiti Prodigy.

PREVENCIJA SAMOUBISTVA: Evo kako da pomognete i sebi, i drugima

Uporedo s nastupima, poslednjih godina je postao vlasnik paba u Eseksu, vlasnik i mendžer trkačkog tima Traction Control.

Ovako su fanovi ispratili Kita:

Podsetite se prve pesme koju smo čuli:

Izvor: YouTube/The Prodigy

Povezano

Sve vesti