Vladimir Sukdolak

Partizan obezbedio licencu za Evropu!

Dileme više nema, Partizan je regulisao sve obaveze i uspešno će proći monitoring UEFA zakazan za 31. mart, potvđeno je MONDU u Humskoj.

Partizan obezbedio licencu za Evropu! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Najveća briga je iza Partizana!

Rukovodstvo crno-belih uspelo je da završi svu papirologiju oko dobijanja "evro" licence za narednu sezonu, tako da će, ukoliko kroz rezultat u Superligi ili Kupu Srbije to potvrde, moći da se takmiče u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Monitoring UEFA bio je zakazan za 31. mart (nedelja), ali su u Partizanu dva dana pre isteka konačnog roka uspeli da izmire sve obaveze, saznaje MONDO.

Teška finansijska situacija u Humskoj bila je uzrok mnogih nevolja, tako da je pre dve nedelje predsednik kluba Milorad Vučelić, posle sednice Upravnog odbora, kazao da "neće biti lako" da Partizan prođe monitoring UEFA, pošto im je, prema nezvaničnim informacijama, za pokrivanje troškova i "zeleno" svetlo bilo potrebno čak oko 2.500.000 evra.

"Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo, već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo sebi da dozvolimo da dve godine zaredom ne plasiramo u grupu", naveo je tada Vladimir Vuletić, potpredsednik kluba zadužen za pravna pitanja.


U međuvremenu je Partizan obnovio sponzorski ugovor sa kompanijom Telekom Srbija, dok su paralelno vođeni i razgovori sa igračima kojima se duguje veliki novac.

Na kraju, u Partizanu su uspeli da se dogovore oko reprograma dugova prema fudbaleraima, kao i o reprogramu poreza koji je "gušio" crno-bele, ali dva dana pred UEFA monitoring u Humskoj veruju da su svi papiri sređeni i da strah od gubitka "evro" licence ne postoji.

Naravno, UEFA ima poslednju reč i potom "samo" igračima na terenu ostaje da urade ono što je do njih - obezbede učešće u Evropi.

Partizan je ove nedelje konačno dobio i trenera u vidu Sava Miloševića, a pred njim je još deset utakmica u Superligi i najmanje još dve u Kupu Srbije gde je Partizan u polufinalu.

Crno-beli trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli sa 51 osvojenim bodom, 17 manje od Radničkog i 24 manje od Crvene zvezde, dok je iza njih na četvrtoj poziciji Čukarički sa 50. Podsetimo, bodovi će se "deliti" posle završetka preliminarne faze Superlige.

Povezano

Sve vesti