• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kineska fabrika u Zrenjaninu biće najveća u Srbiji"

Izvor Tanjug

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će kineska fabrika "Šangdong Linglong" biti najveća do sada u Srbiji, s površinom od 500.000 metara kvadratnih.

 Kineska fabrika u Zrenjaninu - Brnabić kaže biće najveća Izvor: MONDO/Stefan Stojanović
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ona je izjavila da je njena izgradnja u Zrenjaninu pokazatelj odličnih odnosa između Srbije i Kine i povoljnog poslovnog okruženja u našoj zemlji.

"To je još jedan rezultat dobre saradnje, uzajamnog poverenja, poštovanja, a rekla bih i prijateljstva između predsednika (Aleksandra) Vučića i kineskog predsednika Si Djinpinga", rekla je za RTS Brnabić uoči svečanog prijema u Palati Srbija, gde je domaćin predstavnicima "Šandong Linglonga".

Premijerka je navela da je nakon razgovora Vučića i Sija i potpisivanja okvirnog ugovora o saradnji, Vlada Srbije proglasila da je ovaj projekat od nacionalnog značaja.

"Borili smo se za ovu investiciju, kao i za svaku drugu investiciju, dali smo sve od sebe, i dobili smo rezultat. Rezultat je za Zrenjanin, ali i za celu Srbiju ogroman, to je 800 miliona evra investicija i 1.200 novih radnih mesta do 2025. godine", naglasila je Brnabić.

Ona je rekal da je sutra dan za slavlje, jer će biti postavljen kamen temeljac za prvu fabriku.
"To će ujedno biti najveća fabrika pod krovom do sada u Srbiji, fabrika od 500.000 metara kvadratnih", rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da je izgradnja fabrike pokazatelj "odličnih odnosa, saradnje, poštovanja i poverenja" između dve zemlje.

"I još jedan pokazatelj jako dobrih uslova, povoljnog poslovnog okruženja u Srbiji, naše ozbiljnosti da dalje gradimo i da se borimo za svako novo radno mesto", poručila je Brnabić.

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Haniak

E kad nam anica tako nešto kaže, onda mi prokuva u stomaku da odmah trčim u kupatilo da se ne u****m od sreće

Ja

Jeftiniji od kineza.

Jojita La Desfibradora

Sve je to lepo, jeste da će se narod mučiti za male pare ali bolje i to nego da nemaju gde da se zaposle. Ali mene brine zagađenje životne sredine, koliko će nam ta fabrika za proizvodnju guma zagaditi vazduh, vodu i zemljište?

special image