Ako postite, evo ideje za ukusan ručak koji se brzo sprema.

Sastojci:

Kilogram tikvica

Četiri krupnija paradajza

Tri vezice mladog crnog luka

Dva čena belog luka

Peršun i mirođija

Četiri kašike brašna

Dve šoljice ulja

Soli po ukusu

Priprema:

Luk sitno iseckajte (i perca) i izdinstajte na šoljici ulja. Dva paradajza oljuštite i isecite na kockice, peršunov list iseckajte, pa prodinstajte i to, a zatim sve sipajte u vatrostalnu posudu.

Tikvice očistite, isecite na kolutove, posolite i uvaljajte u brašno, pa ih poređajte preko dinstanog paradajza.

Na ostatku ulja propržite sitno iseckan beli luk, dodajte dve kašike brašna i propržite još malo. Zatim dolijte šolju vode, malo soli, preostali paradajz, oljušten i iseckan na kockice, i prokuvajte sve zajedno, da se malo zgusne. Prelijte preko tikvica, i pecite u rerni na slabijoj temperaturi. Pred kraj pečenja, pospite mirođijom i ostatkom seckanog peršuna.

Ako imate neki dobar postan recept, pišite nam u komentarima.