Ako volite kokos, isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan kremasti kolač.

Sastojci:

Za koru

240 grama putera na sobnoj temperaturi

Šolja belog šećera

Šolja smeđeg šećera

5 jaja (odvojite belanca od žumanaca)

Kašičica ekstrakta vanile

Kašičica praška za pecivo

Šolja slatke pavlake

Šolja i po kokosovog brašna

Dve šolje brašna

(* sve merite istom šoljom)

Za krem

350 grama krem sira

200 grama putera na sobnoj temperaturi

Šest šolja šećera u prahu

Šolja seckanih lešnika

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni, u dva pleha prečnika dvadesetak centimetara stavite papir za pečenje.

Izmiksirajte 240 grama putera da bude penast, dodajte smeđi i beli šećer i ekstrakt vanile. Mutite mikserom dok se ne sjedini, pa dodajte žumanca, mutite još, i dospite pavlaku pa izmiksirajte.

U odvojenoj činiji pomešajte brašno i prašak za pecivo, a zatim to polako sipajte u smesu, miksirajući sve vreme. Kad se lepo sjedini, dodajte kokosovo brašno i mutite još malo.

Belanca umutite mikserom u čvrst sneg, pa dodajte smesi za koru.

Podelite tu masu u dva pleha, stavite u rernu i pecite između 20 i 25 minuta, pa ostavite da se kore ohlade.

Za fil izmiksirajte 200 grama putera da bude penast, dodajte krem sir miksirajući sve vreme, a zatim dodajte šećer u prahu. Namažite jednu koru, pospite seckanim lešnicima, stavite drugu koru, nafilujte i pospite ostatkom lešnika po ivicama, ili kokosovim brašnom.

Imate li vi neki dobar recept za tortu ili kolače sa kokosom?