• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delta gradi na Autokomandi, ali bez kula

Na tenderu koji je objavila Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, za davanje u zakup zemljišta na 99 godina na Autokomandi prvoplasirani ponuđač je kompanija MPC propertis. Jedan od učesnika tendera bila je i Delta ril estejt, koja sada mora da menja planove.

Na tenderu koji je objavila Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, za davanje u zakup zemljišta na 99 godina na Autokomandi prvoplasirani ponuđač je kompanija MPC propertis.

U pitanju je zemljište površine tri hektara, za koje je MPC ponudio nešto više od dve milijarde dinara.

Početna cena bila je 1,7 milijardi dinara. MPC će dobiti tri parcele površine oko 30.000 kvadrata, gde će graditi poslovno-komercijalne objekte površine oko 90.000 kvadrata.

Jedan od učesnika tendera bila je i Delta ril estejt, koja sada mora da menja planove.

Delta na tom prostoru već poseduje parcelu kupljenu privatizacijom preduzeća „Autokomanda“ i, kako je nedavno u intervjuu za "24 sata" istakao Dejan Racić, direktor Delta ril estejta, u planu ima izgradnju šoping mola Delta planet, dvostruko većeg od Delta sitija u Bloku 67 (Delta siti ima oko 89.000 kvadrata komercijalnog prostora). Deltin projekat je „težak“ 200 miliona evra, a rok je 2011. godina.

"Ako MPC zaista postane vlasnik pomenutog zemljišta na Autokomandi, nećemo odustati od prve faze koja obuhvata veliki šoping mol. Ali, neće biti prostora za gradnju dve velike kule ", kažu za „24 sata“ u Delta ril estejtu.

U Direkciji za građevinsko zemljište kažu da zemljište još nije dato na korišćenje MPC-u.
"Sada je na redu Komisija koja ima rok od 30 dana da pregleda dokumentaciju. Tek rešenjem gradonačelnika odluka o zakupu zemljišta postaje pravosnažna", kažu u Direkciji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image