Tanjug

"Red u Mirijevu za upis u školu zbog loše odluke"

Autor:

U osnovnim školama u Srbiji ima dovoljno mesta za sve prvake, izjavio je danas ministar prosvete Mladen Šarcević i dodao da postoji nekoliko tačaka u Srbiji gde ima više đaka.

5
A- A A+

školske uniforme, pkolska uniforma, osnovna škola, uniforma, sveti sava vrčin, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

To su neke škole u Novom Sadu, u Beogradu u naselju Mirijevo i pojedinim delovima Novog Beograda, kao i u Raškoj oblasti, u Novom Pazaru.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa informacijom koja se pojavila na društvenim mrežama, da su formirani redovi ispred dve osnovne škole u Mirijevu i da roditelji od sinoć čekaju u redu da upišu dete, Šarčević je rekao da su škole "Despot Stefan Lazarević" i "Pavle Savić" prebukirane i imaju po 1.800 učenika, ali i najavio da u Mirijevu počinje gradnja nove osnovne škole.

"Doneta je loša odluka da se Osnovna škola 'Vukica Mitrović' ugasi i da se u tom objektu otvori gimnazija", rekao je Šarčević, i dodao da je ta odluka doneta, a da prethodno nije urađena mreža škola.

Upis prvaka u "digitalnu školu", vakcine obavezne?

Šarčević je podsetio da se u Srbiji radi trenutno radi nova mreža osnovnih škola, da su lokalne samouprave imale rok do 18. marta da izveste Ministarstvo o planu nove mreže, a da većina to nije uradila.

Ministar je naglasio da nova mreža ne znači gašenje škola, već bolju organizaciju i smanjenje administracije.

Povezano

Sve vesti