mondo.rs

KK ZVEZDA: Zamerke Partizanu na organizaciji derbija

Autor:

Crveno-beli su objavili saopštenje povodom druge utakmice polufinala plej-ofa ABA lige i ranijeg intervjua predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića.

KK ZVEZDA: Zamerke Partizanu na organizaciji derbija Foto: MN Press

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se opširnim saopštenjem, u kome taksativno navodi zamerke Partizanu što se tiče organizacije druge utakmice polufinala plej-ofa ABA lige.

Deo teksta prenosimo integralno, a kompletno saopštenje uz propratne fotografije i video klipove možete pogledati na zvaničnom klupskom sajtu.

"Drugi polufinalni meč ABA lige odigran je posle skoro 180 minuta borbe na terenu (za igrače KK Crvena zvezda mts koji su čekali da se isprazni dvorana i 120 minuta više) a o plasmanu u finale regionalnog takmičenja odlučivaće majstorica.

KK Crvena zvezda mts čestita svom rivalu na pobedi, što su maloborojni predstavnici kluba u hali i učinili odmah nakon utakmice. Odnos između igrača, trenera, većine funkcionera dva kluba je više nego korektan, međutim, organizacija utakmice u subotu je bila izuzetno loša. Ostaje da se pitamo namerno ili ne...

Utisci o utakmici mogu da se "slegnu" ili ne, ali ovom prilikom KK Crvena zvezda mts želi da podseti na toliko hvaljene i propagirane "gospodske manire" koje su igrači prvog tima, stručnog štaba i malobrojni članovi uprave "osetili" u svom punom kapacitetu od izlaska iz autobusa, preko zagrevanja, pa do završetka utakmice.

- "Odbor za doček" i vređanje igrača i delegacije kluba još na parkingu prilikom izlaska iz autobusa;

- Gađanje upaljačima trenera KK Crvena zvezda mts pri ulasku u dvoranu;

- Bacanje brojnih predmeta na igrače prilikom njihovog predstavljanja;

- Uvredljive pesme na račun igrača, predsednika kluba i degutantan transparent;

- Bacanje raznih predmeta na teren (upaljači, kovanice, plastične flaše, ključevi, pa i baterije...), uključujući i pirotehnička i eksplozivna sredstva, prilikom svake odluke sudija koja nije bila po volji "nenasilnim i neorganizovanim simpatizerima";

- Bacanje topovskog udara na teren 30 sekundi po početku drugog poluvremena;

- Bakljada koja je prekinula utakmicu 5 minuta;

- "Slučajno" pozicioniranje "ljubitelja košarke" pored i iza klupe Crvene zvezde i konstantno vređanje igrača Crvene zvezde najprostijim uvredama, uključujući i ljude sa Press i Photo akreditacijama?

- Čekanje u svlačionici i po hodnicima dvorane ekipe i stručnog štaba kako bi se nesmetano ispraznila dvorana od raznih "frakcija" uz obrazloženje "da nije bezbedno"?

Ovo su samo neki od primera "nenasilne komunikacije" i "spontanog" organizovanja simpatizera kluba koji se vrlo vešto pozicionirao među svojim navijačima i delu naše javnosti kao "žrtva sistema i režima" koji se goloruk i bez novca i podrške, bori za nekakvu samo njemu znanu pravdu i vraćanje "nečega što mu je oduzeto"?

KK Crvena zvezda mts učiniće sve da organizuje utakmicu broj 3 u skladu sa najvišim standardima Evrolige, Evrokupa i ABA lige koje je organizovala na desetine u prethodnim godinama, ali vodeći pažljivo računa o "reciprocitetu".

KK Crvena zvezda mts očekuje punu halu, jer je interesovanje navijača i simpatizera crveno-belih za utakmicu broj 3 - OGROMNO!

Zato pozivamo sve pristalice crveno-bele boje da ispune halu Aleksandar Nikolić u subotu do poslednjeg mesta!

Do Evrolige kojom pripadamo se može samo preko ABA lige!

KK Crvena zvezda mts"

Povezano

Sve vesti