mondo.rs

Top 10 aerodroma na svetu

Autor:

Evo koji aerodromi su proglašeni najboljim na svetu – neki će vas verovatno iznenaditi.

Top 10 aerodroma na svetu Foto: Guliver/Getty Images/anyaberkut

Međunarodni aerodrom Čangi u Singapuru proglašen je najboljim na svetu, i to sedmu godinu zaredom! Preciznije, ovo je 10. put u poslednjih 20 godina da je ovaj aerodrom proglašen najboljim od strane Skytrax World Airport Awards, a ove godine je pobedio aerodrom Haneda (Tokio) koji je zauzeo drugo mesto.

Najbolji aerodromi na svetu proglašeni su od strane najveće svetske kompanije koja se bavi istraživanjem zadovoljstva korisnika aerodroma, a 13,5 miliona putnika nominovalo je 550 aerodroma širom sveta.

Ovi aerodromi su prave atrakcije! (VIDEO)

Možda i nije toliko čudno što je Čangi aerodrom odneo pobedu, s obzirom na to da ima i najveći tobogan na aerodromu, besplatan bioskop 24 sata dnevno, bazen na krovu, kao i park leptira.

Izvor: YouTube/INSIDER

Sledećeg meseca, najavljeno je otvaranje i novog dela ovog aerodroma, u kojem će se nalaziti najveći unutrašnji vodopad i šuma, a sve to je koštalo 951 milion funti!

Na trećem mestu ove liste našao se aerodrom Inčeon u Seulu, a sledi ga Hamad aerodrom u Dohi, dok je međunarodni aerodrom u Hong Kongu "zaokružio" top pet najboljih.

Najprometniji aerodrom na svetu

Šestu poziciju najboljih na svetu je zauzeo aerodrom Čubu u Japanu, minhenski aerodrom je sedmi, sledi čuveni londonski aerodrom Hitrou, pa Narita aerodrom u Tokiju, a na desetom mestu je aerodrom u Cirihu.

Zanimljivo, najčistiji aerodromi na svetu su Haneda (Tokio), zatim aerodrom Nagoja, pa singapurski Čangi. Najbolje restorane imaju aerodrom u Hong Kongu, tokijski Narita i singapurski Čangi aerodrom.

Koji aerodrom je najbolji po vašem mišljenju?

Povezano

Sve vesti