mondo.rs

"Maksimir" zaključan!

Autor:

Rasizam, pirotehnika, tvrdi predmeti i sedenje na stepeništu...

"Maksimir" zaključan! Foto: MN Press

Evropska fudbalska unija kaznila je danas hrvatskog prvaka utakmicom bez publike na "Maksimiru"!

Biće automatski i druga iza zaključanih kapija ukoliko navijači Dinama iz Zagreba ponove prekršaj u naredne dve godine, saopštila je UEFA.

"Modri" su kažnjeni za rasizam, pirotehniku, ubacivanje tvrdih predmeta na teren, kao i sedenja i stajanja na stepeništu, a sve se to dogodilo tokom prve utakmice osmine finala Lige Evrope u kojoj je šampion Hrvatske pobedio Benfiku rezultatom 1:0.

S obzirom na to da su "orlovi" u revanšu u Lisabonu pobedili 3:0, suspenzija će važiti za prve evropske utakmice ekipe u sezoni 2019/20.

Pored toga, na račun UEFA moraće da bude uplaćeno i 67.000 evra, gde je samo za sedenje na stepeništu klub kažnjen sa 20.000.

Kažnjenji su i Čelsi i Malme zbog nereda svojih navijača tokom februarskih mečeva u Ligi Evrope. Englezi sa 13.000, Šveđani kao organizatori meča sa 58.000 evra.

Gostujući navijači utrčali su u teren tokom utakmice 14. februara u Švedskoj, završenoj rezultatom 1:2, dok je sa tribina na kojima su bili smešteni fanovi Malmea uletelo nekoliko tvrdih predmeta i baklji na teren.

Policija je tada morala da smiruje situaciju, a do kraja utakmice dovedeno je još redara koji su odvajali navijače na tribinama.

U revanšu je bilo 5:0 na "Stamford bridžu".

Povezano

Sve vesti