Tanjug

Odleteo gumeni dvorac, deca padala sa 20 metara! VIDEO

Autor:

Dvoje dece je poginulo, a 20 osoba povređeno nakon što je peščana pijavica u kineskoj provinciji Henan odnela u vazduh dvorac na napumpavanje u kojem su deca skakala i zabavljala se.

6
A- A A+
kina, dvorac Foto: Youtube/screenshot/CHUYỆN ĐỜI THƯỜNG


Peščani vrtlog vazduha, poznat i kao pešcana pijavica, podigao je i pocepao dvorac na naduvavanje koji se nalazio na vašaru u okrugu Jučeng, a u kojem su se u tom trenutku nalazila deca.

Jedan roditelj je lokalnim medijima ispričao kako je video da deca padaju na tle s visine od oko 20 metara, prenose britanski mediji.

Lokalne vlasti saopštile su kako su 18-oro dece i dve odrasle osobe odvedeni u bolnicu. Jedno dete je u kritičnom stanju, a ostali su zadobili lakše povrede.

Peščana oluja pogodila je sajam ove neđelje oko 15 sati po lokalnom vremenu. Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako posetioci sajma u panici trče unaokolo i kako pijavica ruši štandove i diže dvorac visoko u vazduh.

Izvor: Youtube/CHUYỆN ĐỜI THƯỜNGPrema informacijama iz lokalnih medija, policija je privela vlasnika dvorca na naduvavanje.

Peščane pijavice su obično male i slabe, često manje od 0,9 m u prečniku sa maksimalnom brzinom od oko 70 km/h i uglavnom se rasipaju odmah po formiranju. U retkim prilikama, međutim, peščani vrtlog može da bude veoma velik i intenzivan, sa prečnikom i do 90 metara i brzinama većim od 100 km/h i može da traje i do 20 minuta pre raspadanja.

Pijavica poharala Sombor

Povezano

Sve vesti