mondo.rs

"Štrajk" uz trubače, apel i podrška Vučiću

Autor:

Fudbaleri i članovi stručnog štaba Dinama iz Vranja protestovali u centru tog grada, ali se skup pretvorio u žurku sa trubačima, koje je kitio Saša Ćurčić! Apel Vučiću: "Oteraj ove što kradu i hoće da ugase klub".

56
A- A A+
Foto: RTV Focus Vranje/screenshot

Šta sve nećemo da vidimo u srpskom fudbalu...

Fudbaleri i članovi stručnog štaba Dinama iz Vranja, predvođeni kontroverznim prvim trenerom Draganom Antićem zvanim "Recko" izašli su u ponedeljak u protestni marš ulicama Vranja, izražavajući nezadovoljstvo tretmanom koji imaju u lokalnoj samoupravi.

Svojevrsni "štrajk" ili "protest", uz parole protiv lokalne samouprave koja je "skresala" budžet za sport, pretvorio se u jednom trenutku u žurku sa sve trubačima, koje je čašćavao pomoćni trener Saša Đani Ćurčić.

A ratlog za protest, da vas podsetimo, bio je taj što fudbaleri, tvrdi njihov trener, nisu primili tri plate, a to sve zbog, kako ističe Antić, zbog predstavnika lokalne samouprave koja "ne da novac".

"Kažu da Dinamo nije trebalo da igra Superligu, jer Vranje to ne može da podnese. Ne može jedan čovek da ugasi ceo sport u gradu. Budžet za sport je smanjen na 50 miliona dinara. Ako grad nema para da finansira sport, to je znak da treba svi da se iselimo odavde. Ako deca nemaju gde da se bave sport, gde da treniraju... zato svakog dana ima tuča, pucnjave, drogiranja, znači to je njihov dobar put..", rekao je Antić okupljenima i naglasio:

"Mi smo svi članovi Srpske napredne stranke, ja sam na to ponosan, ali neću da dozvolim da ovakvi zloupotrebljavaju i da se kriju iza stranke. Ja sam ih sve učlanio u SNS. Apelujem na Vučića da otera ove što pre odavde, jer uništiće i sport i grad. Vidite da omladina napušta grad, jer mladi nemaju šta da rade, od čega da žive. Jedino svetlo nam je FK Dinamo Vranje, a i njega hoće da ugase".

Trener Dinama tvrdi da je taj klub ubedljivo najsiromašniji u Superligi.

"Imamo najmanji prosek u Srbiji, najskuplji igrač nam je 1.000 evra. Igrači igraju za 50.000-60.000 dinara. To je smešno. U Mladosti iz Lučana, na primer, igrači imaju po 4.000, 5.000 evra. Mogao sam i ja da zadužim klub, ali hteo sam da poslujem domaćinski, svaki dinar se štedi i zna se za šta je potrošen i niko ne može ništa da ukrade, E, to njima (predstavnicima lokalne vlasti) smeta".

Izneo je ozbiljnu opštužbu na račun pojedinih gradskih čelnika da su do pre par godina "prali novac" kroz klub.

Na početku protestnog skupa izneto je nekoliko parola, među kojima ove dve:

"Vučiću, obezbedio si sigurnu budućnost za sve nas, FK Dinamo i celo Vranje biće uvek uz vas!".

"Dragane, naše zlato, da tebe nema, Dinamo bi još bio u blatO, od tima koji ka stečaju tone, stvorio si šampione - Seoski pesnik".

Povezano

Sve vesti