Beta,Tanjug

"Ne plaši me upozorenje o napadima na severu Kosova"

Autor:

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne plaši upozorenje Londona Britancima da ne putuju na sever Kosova, ali da ga plaši situacija na Kosovu i Metohiji, o kojoj on, inače, govori svaki dan.

60
A- A A+
kosovo, srbija Foto: MONDO/Stefan Stojanović


"I zato je važno da se postigne kompromis. Ali, očigledno da od toga nema ništa", rekao je Vučić novinarima u Loznici.

On je to izjavio kao komentar na navode britanskog Forin ofisa koji je upozorio svoje državljane da ne putuju na sever Kosova zbog mogućih terorističkih napada.

"Neću da zabijam glavu u pesak i da ne vidim šta se dešava", rekao je on.

Govoreći o taksama koje je na uvoz robe iz Srbije i BiH uvela Priština, Vučić je rekao da ne očekuje da se tu nešto promeni.

"Njih (Albance) ne zanimaju Nemci i Evropa, nego Amerikanci. I sve dok Amerikanci ne kažu 'tvrdo', oni to neće da povuku", rekao je Vučić i podsetio da su pojedini kosovski zvaničnici i javno priznali da su takse uvedene sa namerom da naškode Srbiji.

Vučić: Nema ugovora o lobiranju oko Kosova


Vučić je ponovio da Srbija neće uvoditi recipročne mere kako bi svima pokazala "razliku između nas i njih".

Govoreći o najavi formiranja tribunala za Srbe u Prištini, Vučić je rekao da se tu ne nada ničemu dobrom, jer Srbija ni do sada nije imala pozitivna iskustva.

"Kadija te tuži, kadija ti sudi. To je još jedan teret na našoj grbači i još jedna muka za naš narod. Ali nemamo previše izbora", rekao je on.

Povezano

Sve vesti