Srbija na Eurosongu: "Protiv" koga pevamo? FOTO, VIDEO

Autor:

Prvo polufinale na programu je 14. maja, uživo na RTS-u.

Srbija na Eurosongu: "Protiv" koga pevamo? FOTO, VIDEO Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Polufinalnim žrebom koji je danas održan u Muzeju umetnosti u Tel Avivu, odlučeno je da će ovogodišnji predstavnik Srbije nastupiti u prvom delu prvog polufinala takmičenja za Pesmu Evrovizije

Iste večeri, pored Srbije, za ulazak u finale Evrosonga 2019. boriće se i Slovenija, Estonija, Belorusija, Portugalija, Češka Republika, San Marino, Crna Gora, Island, Gruzija, Australija, Belgija, Kipar, Finska, Ukrajina, Poljska, Mađarska i Grčka.

OVO SU SVI UČESNICI PESME EVROVIZIJE 2019!

Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

Ovako je izgledao nastup naše predstavnice Nevene Božović na proglašenju pobednika Beovizije:

U drugoj polufinalnoj večeri nastupiće Albanija, Švedska, Azerbejdžan, Irska, Švajcarska, Austrija, Moldavija, BJR Makedonija, Norveška, Rusija, Letonija, Holandija, Rumunija, Hrvatska, Danska, Jermenija, Litvanija i Malta.

Žrebanjem je odlučeno i u kom polufinalu će glasati članice "velike petorke" čiji predstavnici direktno nastupaju u finalu - 18. maja. Za našu pesmu, u prvoj polufinalnoj večeri, moći će da glasaju i gledaoci iz Španije, Francuske i Izraela. U drugom polufinalu pravo glasa imaće i gledaoci iz Nemačke, Italije i Velike Britanije. Po deset najbolje plasiranih zemalja iz svakog polufinala plasiraće se u finale 64. Pesme Evrovizije.

Pogledajte MONDO priloge s predstavnicom Srbije!

Izvor: MONDO

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti