Fonet

U vrtićima 1.000 mesta više

Autor:

Na konkursu za mesto u beogradskim vrtićima ove godine biće na raspolaganju 7.900 slobodnih mesta, za koja roditelji i staratelji mogu da konkurišu od 8. do 25. aprila.

3
A- A A+
đoković vrtić, novak đoković, mačvanski prnjavor Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Ilustracija

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kaže da je obezbeđeno 1.000 mesta više u odnosu na 2017. godinu.

On je, posle sastanka sa direktorima beogradskih predškolskih ustanova u Gradskoj upravi, istakao da će u 17 ustanova biti slobodna 5.504 mesta u jaslama, 1.999 mesta u vrtićima i 397 mesta za produženi boravak predškolaca, mimo obaveznih četiri sata boravka za sve predškolce, saopštio je Beoinfo.

Trka i za mesto u vrtićima: Na čekanju 2.700 mališana

Gak je na sastanku zahtevao da se obezbedi maksimalna transparentnost procesa upisa, kako bi roditelji imali uvid u sve faze konkursa, kao i sve neophodne informacije.

On je naveo da će Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu tokom leta predškolskim ustanovama koje ispunjavaju uslove, odobravati i povećanje broja mesta do 20 odsto ukoliko bude takvih zahteva.

"Kao i uvek, očekujem da se pri upisu poštuju prioriteti i verujem da ove godine Beograd prvi put može biti bez liste čekanja u prioritetu", rekao je Gak.

Preliminarne liste upisane dece, prema saopštenju, biće objavljene 20. maja, dok će do 29. maja uslediti rok za žalbe, koje će upisne komisije predškolskih ustanova razmatrati do 7. juna.

Ove godine fokus grada je na obezbeđivanju što većeg broja mesta u državnim vrtićima, pre svega gradnjom vrtića jer je u planu da se do kraja godine otvori oko 3.000 novih mesta, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti