MONDO u poseti fabrici superautomobila (FOTO, VIDEO)

Porše, čuvaj se, stiže Saleen S1!

MONDO u poseti fabrici superautomobila (FOTO, VIDEO) Foto: MONDO/Marko Tanasković

U okviru Continental Tire Performance Tour 2019 posetili smo i kalifornijski gradić Korona u kome se nalazi sedište kompanije Saleen Automotive.

Nakon posete ekipi iz West Coast Customs, koji vrhunski "šminkaju" automobile, ovo je bila druga strana medalje. Ovde je reč o malom proizvođaču automobila koji u potpunosti sam izrađuje automobilske komponente, uključujući motor i menjač, pa čak je i info-zabavni sistem. Praktično sve se pravi u Koroni. Sve osim guma, koje im ekskluzivno isporučuje Continental.

Saleen je osnovao pre tridesetak godina Stiv Salin, bivši profesionalni trkački vozač. Ubrzo se ovaj proizvođač pročuo kao vrhunski tjuner Ford Mustanga, a 2000. je predstavio model Saleen S7.

Ovaj superautomobil je proslavio kompaniju osvojivši četiri različita GT šampionata 2001. godine uz obaranje nekoliko rekorda na trci "24 časa Le Mana". Bio je dostupan u dve verzije sedmolitarskog V8 motora – sa i bez tvin-turbo punjača, koji je razvijao 558, odnosno 760 konjskih snaga.

Jači model je stizao do 60 milja na sat (97 km/h) za samo 2,8 sekunde uz maksimalnu brzinu od 400 kilometara na sat!

Iako se S7 ne proizvodi još od 2007. dobili smo ekskluzivnu priliku da vidimo i čujemo kako ova zver radi. I malo smo se uplašili rike koja je dopirala iz njegovih aspuha.

Nakon što je obustavljena njegova proizvodnja, kompanija se posvetila daljem tuniranju Mustanga, posebno pete generacije – Saleen S302 serija, ali i Ševroleta Kamaro, Dodž Čelendžera i čuvenog Fordovog pikapa F150.

"Svi modeli su dostupni u tri nivoa dorade – belom, žutom i crnom. Razlikuju se po jačini motora, oslanjanju, kao i enterijeru. Međutim, ono što im zajedničko jeste da su modifikacije osmišljene i napravljene ovde, kako bi sve radilo u potpunoj harmoniji sa vozilom", rekao je za MONDO Stiv Salin.

"Ono što razlikuje nas od drugih tjunerskih kuća jeste činjenica da vozilo izlazi sa naše proizvodne trake sa novim sertifikatom, koji podrazumeva da su urađeni novi kreš-testovi, kao i kontrola emisije gasova. Dakle, mi radimo sve što i drugi proizvođači automobila, poput Forda, Dženeral Motorsa i drugih."

Neke od ovih modela smo videli u radionici i izgledaju spektakularno, kako spolja, tako i – ispod haube!

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Ipak, razlog našeg dolaska bio je nastupajući model Saleen S1. U pitanju je dvosed koji pripada kategoriji superautomobila, a plan kompanije je da godišnje prodaje oko 1.500 komada samo u SAD po ceni od 100.000 dolara, što je i više nego povoljno za jedan ovakav automobil.

Saleen S1 izgleda odlično, a posebno nas je impresionirao podatak da je kompletno osmišljen u Kaliforniji.

Što se motora tiče, centralno postavljeni 2,5-litarski tvin turbo motor razvija 450 konjskih snaga, razvijen je takođe sopstvenom pameću. Snaga se na zadnje točkove, "obučene" u Continental ExtremeContact Sport gume, prenosi preko 6-stepenog ručnog menjača, koji je takođe napravljen od strane Saleenovih inženjera.

S1 je težak tek nešto preko 1.200 kilograma pa mu do "stotke" trebaju samo 3,5 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 290 kilometara na sat.

Osim američkog tržišta, Saleen ima planove da S1 ponudi i u Evropi i Kini.

Saleen S5S

Stiv Salin nam je ovom prilikom pokazao i model Saleen S5, koji je trenutno u fazi koncepta. Plan je da ima petolitarski motor snage 660 "konja", koji će mu omogućiti da do 60 milja na sat stiže za 3,2 sekunde. Ipak nismo dobili neke detaljnije informacije kada bi i ovaj model mogao da se nađe u proizvodnji.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti