mondo.rs,MONDO/Tanjug

UHAPŠENI osumnjičeni za napad zbog parkinga za invalide

Policija je uhapsila u Beogradu T.M. (50) i Z.S. (24) zbog osnovane sumnje da su fizički napali pedesetogodišnjeg muškarca u Novopazarskoj ulici u Beogradu, koji ih je zamolio da oslobode parking mesto za invalide.

67
A- A A+

parking, invalidi Foto: MONDO, Goran Sivački

"Postoje osnovi sumnje da su T.M. i Z.S. parkirali auto na mestu za invalide, a kada ih je oštećeni, koji ostvaruje pravo na to parking mesto, zamolio da vozilo pomere osumnjičeni su ga udarili u glavu", saošteno je iz MUP-a.

Dokle ide bahatost?! Pretučen zbog mesta za invalide

Takođe, povrede je zadobio i šezdesetsedmogodišnji muškarac, koji je pokušao da smiri situaciju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Jednog od napadnutih, Gorana Velinova su na VMA odmah operisali, a kako mu je rekao maksiofascijalni hirurg, imao je prelom čeone, jagodične i vilične kosti, zbog čega su mu ugrađene titanijumske pločice.

Takođe, Velinovu je oštećen i facijalni nerv, zbog čega sada ne oseća levu stranu lica uopšte, ni zube, ni nozdrvu, ni oko.

"Oporavak može da traje od mesec dana pa nadalje, jer je bio veliki lom. Sreća u nesreći je što je supruga naišla sa kćerkom Leom (koja ima Daunov sindrom) tek nakon što su napadači otišli, tako da Lea nije videla ništa, a to bi bila velika trauma za nju, pogotovu što je pre dva meseca imala tešku operaciju srca", kaže Velinov.

Napad su osudili poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković, i ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Povezano

Sve vesti