mondo.rs

Savić odredio tim za Zagreb: Mitrović ne može...

Autor:

Ovo su vaterpolisti na koje se Dejan Savić oslanja za Evropa kup u Hrvatskoj.

Savić odredio tim za Zagreb: Mitrović ne može... Foto: MN Press

Dejan Savić je odredio tim za Evropa kup.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije je spisak od 23 pozvana igrača "smanjio" na 15 i mahom se odlučio za već dobro poznata imena, dok će zbog povrede ramena ovaj turnir propustiti Stefan Mitrović.

Umesto Gojka Pijetlovića šansu je dobio golman Dimitrije Rističević, povratnik u reprezentaciju je Nikola Dedović, dok je debitant na velikom turniru Ognjen Stojanović.

Na put u Zagreb i takmičenje (od 5. do 7. aprila) koje nema nikakav rezultatski značaj za Srbiju, pošto je kao organizator Svetske lige već obezbedila učešće na tom turniru, krenuće sledeći vaterpolisti:

Branislav Mitrović (OSC), Dimitrije Rističević (Katanija), Viktor Rašović (Solnok), Filip Filipović (Pro Reko), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Sava Ranđelović (OSC), Duško Pijetlović (Dinamo), Đorđe Lazić (Solnok), Andrija Prlainović (Solnok), Ognjen Stojanović (Miškolc), Strahinja Rašović (Eger) i Miloš Ćuk (Mladost).

Srbija će u četvrfinalu Evropa kupa igrati sa Španijom. Ako pobedi rival u polufinalu će biti pobednik susreta Hrvatska - Grčka. Preostala dva para su Italija - Rusija i Mađarska - Crna Gora.


Ovaj turnir je kvalifikacioni za finale Svetske lige u Beogradu (18. - 23. jun). Srbija je automatski učesnik kao domaćin a u zavisnosti od plasmana naše reprezentacije u Zagrebu u Beograd će stići tri ili četiri ekipe.

Tačnije, ako Srbija prođe Španiju za Svetsku ligu će se plasirati preostalo troje polufinalista.

Ukoliko Srbija izgubi onda će u Beograd putovati prve tri ekipe iz Zagreba.

Povezano

Sve vesti