MONDO/Tanjug

500.000 razloga: Šeri Bler savetovala "Vladu Kosova"

Autor:

Nije samo Toni Bler angažovan kao savetnik na teritoriji Srbije. "Vlada Kosova" platila je kompaniji njegove supruge, Čeri Bler, 500.000 evra za pravno savetovanje o Specijalnom sudu za OVK.

11
A- A A+
čeri bler,šeri bler Foto: Screensoht/Youtube/Sky News

Prištinska televizija T7, prenosi KosSev, dobila je potvrdu te informacije od ministra pravde samoproglašenog Kosova, Abeljarda Tahirija.

Svi ugovori prištinske vlade sa međunarodnim kompanijama poverljivi, ali je Tahiri ipak rekao da vlasti u Prištini dobijaju savetodavne usluge o tome kako da se ponaša prema Beogradu u ovom procesu.

Brnabić: Toni Bler savetuje Vladu besplatno

Pored toga, Priština, dodaje se, ima i savetnike u vezi sa dokumentima i pravilima rada Specijalnog suda.

Televizija T7 javlja i da je rukovodeća jedna od dve kompanije koje savetuju kosovsku vladu o pitanjima vezanim za Specijalni sud, Čeri Bler, žene bivšeg premijera Velike Britanije i ugledni advokat.

Radi se o kompaniji Omnia Stratedži, koja već devet meseci savetuje kosovsku vladu, a čiji je ugovor na pola miliona evra nedavno istekao, prenosi KosSev.

Toni Bler je savetnik Vlade Srbije ali "pro bono" jer njegovo angažovanje, kako se tvrdi u Beogradu, neprofitno obezbeđuje Institu Tonija Blera iz Velike Britanije. 

Povezano

Sve vesti