mondo.rs

OVO su najskupljih 11 u Srbiji!

Autor:

Poznati portal objavio na kojim fudbalerima bi Partizan i Zvezda mogli najbolje da zarade.

OVO su najskupljih 11 u Srbiji! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Specijalizovani portal "Transfermarkt" danas je objavio kako bi izgledala najskuplja postava srpske Superlige.

Najskupljih 11 prema proceni ovog portala čine samo fudbaleri beogradskih "večitih" od kojih bi devet mesta pripalo fudbalerima Crvene Zvezde, a dva fudbalerima Partizana. Sezona u Ligi šampiona donela je finansijsku dobit srpskom šampionu ali je podigla i vrednost igrača, o čemu najbolje svedoči ovaj podatak.

Mesto na golu "najvrednijeg" tima domaćeg šampionata zauzima Milan Borjan čija je tržišna vrednost procenjena na tri miliona evra. Ispred njega u odbrani su i bekovi Crvene zvezde Filip Stojković kojeg cene na tri miliona i Milan Rodić sa 2.8 miliona evra.

Jedan od dva fudbalera Partizana koji su dospeli u najskuplju postavu jeste mladi Svetozar Marković koji bi sa vrednošću od 2.8 miliona evra zauzeo mesto pored Vujadina Savića koji je „težak“ tri miliona.

Tandem zadnjih veznih čine još jedan fudbaler crno-belih Danilo Pantić koji košta 2.8 miliona i Dušan Jovančić sa dva miliona evra.

Ofanzivni deo ekipe čine Zvezdini stranci - Marko Marin, Ben i Kafu. Nemac srpskog porekla je najskuplji od trojice pomenutih sa tržišnom etiketom od 3.5 miliona, dok su preostala dva ofanzivca prema "Transfermarktu" procenjena na tri miliona evra.

Najskuplji napadač domaćeg šampionata jeste fudbaler Crvene zvezde Ričmond Boaći. Reprezentativac Gane koji se poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka vratio u srpski fudbal nosi ujedno i epitet najskupljeg u prvenstvu uz cenu od četiri miliona evra koliko je procenio poznati portal.

Povezano

Sve vesti