mondo.rs

Žene sprečile upad u Skupštinu grada Beograda (VIDEO)

Autor:

Predstavnici opozicije pokušali da upadnu u Skupštinu grada Beograda gde se u tom trenutku održavala Sednica Saveta za ravnopravnost. Opozicija odnela SVE zaštitne ograde oko Trga Republike!

Žene sprečile upad u Skupštinu grada Beograda (VIDEO) Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ispred Starog dvora su bili lideri opozicionog bloka Saveza za Srbiju su Boško Obradović, Nikola Jovanović, Marko Bastać, kojima se na ulazu suprotstavila grupa žena koja je prisustvovala sednici Saveta za rodnu ravnopravnost.

Tokom nagurivanja jednoj od žena je pozlilo pa je odvezla Hitna pomoć.

Ispred zgrade Gradske uprave Beograda za 10 sati bila je najavljena konferencija za novinare SzS, o, kako su najavili, sprečavanju projekata koje grad planira.

Ali, umesto konferencije za medije usledili su incidenti, kada su predstavnici opozicije probali da  uđu u zgradu Starog dvora i predaju zahteve gradonačelniku da obustavi projekte u gradu. Između ostalog to su pokušali i oni koji nisu odbornici Skupštine grada Beograda, poput Boška Obradovića.

POGLEDAJTE

Izvor: Tanjug

Žene koje su učestovale na sastanku Saveta za rodnu ravnopravnost sprečile su predstavnike opozicije da uđu u zgradu.

Jedna od žena se tom prilikom onesvestila, pa je došla Hitna pomoć koja ju je odvezla.

Iz mase se čuo nekulturan komentar: "Je l' živa baba, je li?".

Predstavnici opozicije su kritikovali zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, a žene su uzvratile uzvicima: "Đilase, lopove", "Fašisti", "Ovo je mobing".

TRENUTAK KADA SE ŽENA ONESVESTILA

Izvor: Kurir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na vanrednoj konferenciji za novinare povodom ovih nemilih događaja izrazio "beskrajnu zahvalnost hrabrim ženama koje su svima pokazale put ka slobodi i borbi protiv fašizma".

On je još jednom poručio da "nasilje neće proći" i da će se država "obračunati sa siledžijama".

Vučić: Fašizam neće proći, žene odbranile Srbiju

Izvor: Tanjug

Reagovala je i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić:

"Najlakše je izazivati nasilje, a najteže biti kooperativan i truditi se da pokažete stabilnost. Deo opozicije, koji ne može ništa da uradi demokratskim putem, nedeljama pokušava nešto da uradi nasiljem i izazivajući incidente, ali u tome neće uspeti".

Pre pokušaja nasilnog upada u zgradu Starog dvora, predstavnik Saveza za Srbiju Nikola Jovanović upitao je preko megafona "da li Beograd ima gradonačelnika" i pozvao ga da izađe kako bi mu bili predati zahtevi opozicije, koja se protivi gradskim projektima i radovima koji se obavljaju u širem centru Beograda.

TENZIJE ISPRED SKUPŠTINE BEOGRADA

Izvor: Tanjug

Centralna beogradska opština Stari grad najavila je organizovanje referenduma na kojem će njeni stanovnici odlučivati o tome da li su za infrastrukturne radove koji se sprovode, ukljućujući žičaru koja treba da povezuje Kalemegdan i Ušće.

Nakon toga predstavnici opozicije krenuli su u protestnu šetnju do Trga Republike gde su obimni radovi na rekonstrukciji tog dela strogog centra grada.

Oni su odneli gotovo SVE zaštitne ograde oko radova koji se izvode! Sve ograde su potom postavili ispred zgrade Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gde je zatraženo da se Televiziji Pink "oduzme nacionalna frekvencija jer je prekršila zakone".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Povezano

Sve vesti