mondo.rs

U 70. godini otkrila da je belkinja! (VIDEO)

Autor:

Žena iz Amerike je ceo život verovala da je crnkinja, ali istinu je saznala tek nakon smrti roditelja.

U 70. godini otkrila da je belkinja! (VIDEO) Foto: YouTube/screenshot/Good Morning Britain

Verda Bird (75) je žena koja je tek u 70. godini otkrila da je zapravo belkinja, nakon što je ceo život provela misleći da je crnkinja.

Ona je gostovala u emisiji "Good Morning Britain", gde je ispričala da ni njeni najbliži u porodici nisu znali da je belkinja, jer je zapravo bila u usvojena u afroameričku porodicu. Ona je odrasla sa divnim roditeljima u Misuriju, ali tek u starosti otkrila da nije njihovo biološko dete.

Verda je data usvajanje kada je imala samo pet meseci, nakon što je njen otac Erl Bigl napustio njenu majku Dejzi i petoro dece, a Dejzi potom imala tešku saobraćajnu nesreću. Ime koje su joj dali po rođenju je Dženet, ali su joj roditelji koji su je usvojili promenili ime u Verda, a njenu prošlost joj nikada nisu pomenuli. Verda je sve otkrila u dokumentima koje je našla nakon smrti roditelja.

Tada je shvatila da je zapravo belkinja i prihvatila celu situaciju, pa čak i napisala knjigu o tome pod nazivom "70 years of blackness".

"U pitanju je psihološka stvar - kako ja percipiram ono što te reči na papiru znače. Mentalno, to je prihvatanje onoga što jesi i onoga što nisi znao da si bio. Ali, to me nije promenilo, jer ja i dalje volim sebe! Na kraju krajeva, nije ni bitno", istakla je Verda u emisiji.

Pogledajte njeno celo gostovanje:

Izvor: YouTube/Good Morning Britain

Tagovi:

Povezano

Sve vesti