mondo.me

Sveti Stefan: Uhapšena spremačica iz Srbije

Autor:

Budvanska policija uhapsila je srpsku državljanku D.Z. (63) iz Aleksandrovca, zbog sumnje da je iz jedne kuće na Svetom Stefanu ukrala 13.600 evra.

18
A- A A+
Sveti Stefan Crna Gora more Foto: MONDO/Mladen Stojović

 S.R. sa Svetog Stefana je pre četiri dana u budvanskom Centru bezbednosti prijavila da joj je iz porodične kuće, u periodu od januara do marta ove godine, nestalo ukupno 13.600 evra, pišu "Vijesti".

Policijskim inspektorima meštanka je ispričala da joj je novac nestajao naročito u periodima kada nisu bili kod kuće. Tada je podnela krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe.

“Vijestima” je rečeno da su policijski inspektori odmah posumnjali da je to mogao učiniti samo neko ko je imao slobodan pristup kući i znao gde vlasnici drže ušteđevinu.

Nakon što su uzeli izjave, posumnjali su na D.Z., koja je kod te porodice bila angažovana kao spremačica.

Srpska državljanka je, kako prenose "Vijesti", privedena u stanicu policije, gde su je saslušali inspektori kriminalistike.

Uhapšena je i na predlog osnovnog državnog tužioca iz Kotora određeno joj je zadržavanje 72 sata.

Tužilac joj je na teret stavio krivično delo - teška krađa.

D.Z. je juče uz krivičnu prijavu privedena sudiji za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiru Pavićeviću.

Pavićević je “Vijestima” potvrdio da je u prisustvu branioca saslušao osumnjičenu i prihvatio predlog tužioca za određivanje pritvora do 30 dana. Ona je juče upućena u spuški Istražni zatvor.

Povezano

Sve vesti