MONDO/Agencije

5G mreža aktivna i pre roka

Prva 5G mreža na svetu aktivirana je ranije, nego što je bilo planirano.

0
A- A A+

Južna Koreja je uvela je 5G mrežu dva dana pre nego što je to bilo planirano i tako obezbedila prvo mesto u trci za ovu tehnologiju, saopštili su južnokorejski operatori.

Tri glavna nacionalna operatora, KT, SK Telecom i LG UPlus najavili su lansiranje ove usluge za 5. april, ali su je uveli 3. aprila u 23 časa, po lokalnom vremenu. Južnoj Koreji, koja slovi za tehnološku silu, uvođenje 5G bio je prioritet, koji će doprineti jačanju ekonomije.

Pročitajte i ovo: Najlakši i najbrži način da se dođe do 5G telefona

5G će omogućiti 20 puta bržu povezanost sa internetom. Korisnicima će, na primer, omogućiti preuzimanje filma sa interneta za manje od sekunde.

Procenjuje se da bi standard 5G mogao svetskog ekonomiji da donese 565 milijardi dolara do 2034. godine. Najvažnija odlika 5G mreže je to što je višestruko smanjeno vreme kašnjenja i odziva, pa će 5G moći da se koristi u preciznoj i naprednoj industriji mnogo aktivnije i bolje, nego što je to bilo sa 4G mrežama.

Nove 5G mreže više će biti namenjene poslovanju i industriji, a tek potom krajnjim korisnicima. Ove mreže obezbediće operisanje na daljinu, pomoću robotskih ruku, vožnju na daljinu i mnoge druge napredne servise, koji će odmeniti ljude u mnogim opasnim situacijama.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Engadget

Izvor: HTC

Izvor: Motorola US

Povezano

Sve vesti