mondo.rs

Kakav kraj: Ukidaju im Instagram i Fejs 30. aprila

Autor:

Windows Phone i Windows 10 Mobile ostaju i bez svih Facebook aplikacija već od 30. aprila.

67
A- A A+

Microsoft kompanija je potvrdila u zvaničnoj izjavi za Engadget portal da Facebook povlači sve svoje aplikacije, uključujući Instagram sa Windows Phone i Windows 10 Mobile platformi već 30. aprila. Od tog datuma korisnici ovih telefona biće u mogućnosti da koriste Instagram, Facebook i Messenger isključivo preko pregledača interneta, jer aplikacije neće više raditi.

Kompanija Microsoft je istovremeno potvrdila da će Windows Mobile ekosistem svoj konačan kraj imati s poslednjim mesecom 2019. godine, kad će biti izdat poslednji sigurnosni paket.

Pročitajte i ovo: Uskoro nov Windows Lite OS

Windows Mobile u našem regionu u nekoliko svojih verzija ima određen broj aktivnih korisnika i dalje, ali nije poznato koliko će ljudi ostati bez svojih omiljenih aplikacija za društvene mreže nakon 30. aprila. Takođe, nema podataka o tome šta će se desiti sa WhatsApp aplikacijom, koja je deo Facebook ekosistema i da li će i ona uskoro prestati s aktivnim razvojem.

Nažalost, Windows Mobile odbrojava svoje poslednje mesece - vreme je da se svi aktivni korisnici presele na neke druge sisteme. Kraj je blizu…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Povezano

Sve vesti