Tanjug

Žene SNS: Živi zid i poruka... (FOTO)

Autor:

Oko 400 žena, članica SNS, okupilo se danas ispred Starog dvora, dan nakon što su predstavnici opozicije pokušali da uđu u to zdanje, i poslale poruku - da su žene pobedile nasilje.

Žene SNS: Živi zid i poruka... (FOTO) Foto: Tanjug/Dimitrije GollOne su na plato ispred Starog dvora izašle držeći se za ruke, kao što su to učinile i tokom jučerašnjeg dana.

Nataša Stanisavljević članica SNS rekla je novinarima da su one došle da osude "brutalan pokušaj napada i prekid sednice za rodnu ravnopravnost, kao i vređanje žena".

Žene sprečile upad u Skupštinu grada Beograda (VIDEO)

Ona je dodala da članice SNS snažno osuđuju svaki vid nasilja nad ženama i da se bore za unapređenje položaja svih žena u Srbiji.

"Ponosne smo što živimo u Srbiji koja je moderna i stabilna zemlja. Zahvaljujući našem predsedniku Aleksandru Vučiću mi sad živimo u zemlji koja ima ekonomski prosperitet", rekla je Stanisavljević.

Stanisavljević je istovremeno osudila izjavu predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića koji je, kako kaže, juče izjavio da su određene žene "glumile kako im nije dobro".

"Videli ste ženu koja se borila za vazduh, niko od njih nije prišao da joj pomogne. Sa druge strane niko od čelnika Saveza za Srbiju nije osudio odbornika Miloša Pavlovića, odbornika Jeremićeve stranke, koji je zamhanuo rukom ka ženi i rekao, sad ću da ti opalim šamarčinu", dodala je ona.

"To je njihova politika, politika nasilja nad ženama, a naša politika je politika mira, politika stabilnosti, politika ekonomski jake i snažne Srbije i snažnih žena u Srbiji što smo juče i pokazale", rekla je ona.
Sandra Pantelić članica SNS rekla je danas da se danas šalje poruka svim ženama u Srbiji - da neće ćutati i da neće dozvoliti nasilje.

"Ustaćemo i zajedno ćemo probati da obezbedimo sebi što bolji ekonomski položaj, što više poštovanja i zasluga koje nam pripadaju. Mi imamo pravo na izbor, naš je izbor bio da ustanemo, naš je izbor da ne ćutimo", poručila je Pantelić.

Na pitanje da prokomentarišu izjave žena iz Saveza za Srbiju koje su ocenile da su žene koje su juče bile ispred Skupštine grada bile izmanipulisane, Stanisavljević je upitala čime su one bile izmanipulisane i podsetila da su čelnici Saveza za Srbiju došli njih da vređaju.

"Mi smo bile izmanupulisane time što su oni nas vređali? Je l' poruka čelnika SzS da oni mogu da dođu, da nas ovde vređaju, da nas maltreriju? Ne zaboravite, mi smo bile na svojim radnim mestima, imale smo prijavljen savet za rodnu ravnopravnost, oni su došli nenajavljeno i onda kažu da smo mi izmanipulisani", rekla je Stanisavljević i dodala da su žene juče pobedile nasilnike.

Pantelićeva je na najavljenu prijavu Nikole Jovanovića iz Narodne stranke, jer mu, kako kaže, nije bilo omogućeno da preda zahteve u Skupštinu grada, odgovorila da je žalosno što odbornik ne zna gde se nalazi pisarnica.

"Kao što vidite, ovo je svečani ulaz u zgradu Starog dvora, žalosno je što odbornik ne zna da se pisarnica na dvoru nalazi na drugom ulazu. Takođe, imamo pisarnicu na Trgu Nikole Pašića. Ideja da se uđe na glavni ulaz sa gomilom ljudi, sa megafonom, sirenama...nije bila ideja da se preda papir", konstatovala je Pantelić.

Povezano

Sve vesti