mondo.rs

Pitanje Kneževiću: Vaš otac je pravoslavac, a vi?

Autor:

Vest da bi Bojan Knežević mogao da umesto dresa Hrvatske izabere srpski, uzburkala je javnost, pogotovo u Hrvatskoj. Novinari su ga čak pitali koje je vere.

Pitanje Kneževiću: Vaš otac je pravoslavac, a vi? Foto: MONDO/Nikola Janković/fotografisano Alcatel telefonom

Bojan Knežević u reprezentaciji Srbije!

Ništa čudno na prvi pogled. Ali, ako se u obzir uzme država i mesto rođenja, a to su Hrvatska i Zagreb, odnonso klub i reprezentacija, Dinamo i "vatreni", onda je svakako senzacionalna informacija naznake da bi mladi fudbaler mogao da postane "orao".

Knežević, koji je u januaru napunio 22 godine, igra na pozajmici u Lokomotivi iz Zagreba i do sada je prošao sve mlađe selekcije "kockastih". Jedino još nije upisao nastup za "A" reprezentaciju i pitanje je da li će...

MONDO je u petak već pisao o slučaju "Knežević", a preneo je i izjavu fudbalera datu "Sportskim novostima".

Igrač Lokomotive se tako iznenada našao u centru sportske javnosti dve države. Kneževićev telefon se usijao od poziva sa svih strana. Zanimljivo je bilo i jedno pitanje koje mu je postavio novinar "24sata.hr".

Vaš je otac pravoslavne vere, a vi?

"Meni je to isto, ne izjašnjavam se ni kao pravoslavac ni kao katolik. To je praktično ista vera, za mene nema razlike", odgovorio je Knežević na ovo neobično i nesvakidašnje pitanje.

Inače, vera igrača do sada nikada nije uticala na odluku izbora svih dosadašnjih selektora Srbije, samim tim nije ni uslov za nacionalni dres.

Povezano

Sve vesti