mondo.rs,Tanjug

Ministarstvo: Dozvola za žičaru po zakonu (VIDEO)

Autor:

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je danas da je građevinsku dozvolu za izgradnju žičare od Kalemegdana do Ušća u Beogradu izdalo u skladu sa važećm prostornim planom i planskim aktima grada.

13
A- A A+
gondola Foto: MONDO/Jelena Stokić


U saopštenju Ministarstva ističe se da je zato bespredmetna krivična prijava poslanika opozicionih stranaka okupljenih oko Saveza za Srbiju protiv potpredsednice Vlade Srbije i ministarke Zorane Mihajlović i njenih saradnika zbog izdavanja građevinske dozvole za pripremne arheološke radove na izgradnji gondole (žičare).

Dozvola je, navode iz Ministarstva, izdata u skladu s rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture i odnosi se na pripremne arheološke radove na Kalemegdanu koji treba da budu izvedeni, i ističe da Ministarstvo ne pita kome će da izda, a kome neće da izda građevinsku dozvolu, već nju može da dobije svako ko ispuni zakonom propisane uslove.

Struka protiv gondole u Beogradu (VIDEO)

"Zato smatramo da je ova krivična prijava bespredmetna i predstavlja samo još jedan pokušaj politizacije projekta gradnje gondole, u čemu Ministarstvo ne želi da učestvuje", zaključuje se u saopštenju.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je pre nekoliko dana da će žičara "biti u funkciji do kraja godine", a Opština Stari grad je najavila referendum na kojem će se stanovnici te opštine izjašnjavati o tome, ali i o drugim gradskim projektima.

PLANIRANA TRASA ŽIČARE (VIDEO)

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti